Nova sessió de cinema, campanya “Aquest Nadal, REGALA IGUALTAT!” i conferència sobre el paper de la dona en la ciència a Canals

74

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El Club de Lectura de Canals commemora el Dia dels Drets Humans amb la pel·lícula alemanya “La vida de los otros”

El Club de Lectura de Canals, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, presenta una nova pel·lícula aquest dijous, 9 de desembre, amb “La vida de los otros” del director alemany Florian Henckel, en commemoració del Dia dels Drets Humans, que es celebra el 10 de desembre.

La pel·lícula es contextualitza en la República Democràtica Alemana l’any 1984. El capità Gerd Wiesler, un home solitari, és un competent oficial del servei d’intel·ligència i espionatge de la Stai. No obstant, quan li encomanen que espie a una parella formada per un escriptor i una popular actriu no pot ni imaginar com li influirà eixa missió.

El director Florian Henckel és conegut per haver dirigit altres pel·lícules com “The Tourist” amb Angelina Jolie i Johnny Depp. La cinta “La vida de los otros” va guanyar l’Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa, així com altres premis internacionals com el Cesar a la millor pel·lícula estrangera.

Cal recordar que aquesta pel·lícula tindrà lloc el proper 9 de desembre a les 21.45 hores al Centre Cultural Calixte III.

L’Ajuntament de Canals inicia la campanya “Aquest Nadal, REGALA IGUALTAT!”

L’Ajuntament de Canals ha posat en marxa la campanya nadalenca contra l’ús sexista dels joguets anomenada “Aquest Nadal, REGALA IGUALTAT”.

Amb motiu de les festes de Nadal, el consistori vol mostrar el seu suport en la promoció dels joguets que potencien la igualtat i la participació, que eduquen, socialitzen i transmeten models i rols socials.

El consistori vol mostrar que els jocs i joguets no tenen ni gènere, ni color. A més, és important fomentar els joguets creatius i cooperatius i evitar els violents.

I sempre cal denunciar aquestes publicitats i actituds que estereotipen als xiquets i xiquetes. Per aquest motiu, el consistori anima als pares i mares que acompanyen en els jocs als xiquets i xiquetes que recalquen la importància de reflectir la diversitat.

La divulgadora científica Lucía Almagro oferirà una conferència sobre el paper de la dona en la ciència a Canals

El pròxim dijous 9 de desembre es durà a terme una conferència científica, organitzada per l’EPA de Canals, a càrrec de la biotecnòloga Lucía Almagro sota el nom “El paper de la dona en el món científic i la perspectiva actual de la sida”.

Aquesta conferència tractarà sobretot de dos temes fonamentals: el paper de la dona en la ciència i la seua implicació en aquesta, i també explicarà i contestarà a les qüestions relacionades amb la malaltia vírica de la sida i un traçarà un paral·lelisme amb la malaltia del coronavirus respecte a la implantació de les vacunes.

Lucía Almagro, originària d’Elx, és una divulgadora científica coneguda pel seu perfil d’Instagram @diariodeunacientifica. A més a més, Lucía també ha estudiat el màster en bioenginyeria, però és a partir del 2018, però sobretot en 2020 quan es dedica a la divulgació científica. També ha estat d’investigadora durant cinc anys en estratègies antivirals.

Aquesta xarrada tindrà lloc el pròxim 9 de desembre de 10.00 hores a 12.00 hores al Centre Cultural Ca Don José. La conferència està adreçada a l’alumnat de l’escola d’adults de Ges-1 i Ges-2, a alumnes del batxillerat científic i també al públic en general.

WhatsApp Portal de Xàtiva