Nou professionals aspiren a la plaça de gerent del Consorci de Residus V5

899

El COR aprova la constitució d’una subcomissió per a avaluar les oferta de terrenys per a situar les noves plantes de tractament, de transferència i d’eliminació

El Consorci de Residus V5, que gestiona el fem de La Costera, La Safor, La Vall d’Albaida, La Canal de Navarrés i la Vall d’Aiora-Cofrents i té seu a Xàtiva, ha rebut deu currículum de professionals que desitgen ocupar el lloc de gerent. Encara que els deu aspirants compleixen els requisits de ser llicenciats i tenir coneixements acreditats de valencià, un d’ells va presentar la seua candidatura fora de termini. Les candidatures no són definitives i les persones que ho desitgen podran presentar al·legacions fins al 6 de maig.

D’altra banda, el Consorci ha anunciat la pròxima constitució de la subcomissió de govern que debatrà sobre la futura ubicació de les diferents plantes de tractament, de transferència i d’eliminació. Estarà formada pels vicepresidents de l’organisme, així com pels alcaldes o representants dels municipis que hagen presentat alguna oferta de terreny. Amb aquest debat previ es busca fomentar el màxim consens entre els dirigents polítics de les diferents comarques.

La convocatòria per a ocupar el lloc d’alta direcció, previst en els estatuts, es regeix per un concurs de mèrits en el qual els aspirants hauran d’acreditar la seua competència i capacitació. El president del Consorci, Roger Cerdà, ha informat a la Junta de Govern de la recepció d’una desena de curriculums d’aspirants a la plaça de gerent i només un fora de termini. Segons el Consorci, la setmana que ve es farà publica la relació de definitiva dels aspirants una vegada resoltes les al·legacions que es pogueren presentar. El següent pas del procés serà la valoració dels currículum per part dels tècnics per a passar a una posterior entrevista personal.

El Consorci va aprovar contractar un gerent donada la necessitat de «professionalitzar» el funcionament de l’entitat per a donar resposta als múltiples fronts lligats a la política de residus en el territori, l’únic de la C. Valenciana que manca d’infraestructures pròpies de tractament dins del Pla Zonal. Entre les funcions assignades al gerent figuren l’execució dels acords adoptats pels òrgans col·legiats del COR, la contractació d’obres, el contacte permanent amb els responsables polítics —municipals i autonòmics— o la promoció de l’educació ambiental i de la participació dels agents socials en l’organisme.

El màxim acord per a les noves plantes D’altra banda, la Junta de Govern també ha sigut informada de la constitució de la futura subcomissió de govern, que estudiarà les diverses proposicions per a la ubicació de les plantes de tractament, de transferència i d’eliminació. El Consorci de Residus va sol·licitar a la Generalitat que estudiara la paralització de la planta de de Llanera de Ranes per a reconsiderar tot el pla de gestió i configurar un nou mapa d’instal·lacions. L’objectiu marcat pel nou equip de govern és aconseguir el màxim acord entre les cinc comarques, tant en l’àmbit polític com entre la ciutadania i poder desencallar al llarg del mandat la construcció dels equipaments. Els municipis disposen fins al 16 de maig per a fer arribar les seues propostes d’ubicació.

La subcomissió estaria formada pels vicepresidents Joan Piquer, director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Generalitat; Vicent Muñoz, per la Font de la Figuera; Antonio García, per Ròtova; Antonio Vicente Lluch, per Llanera de Ranes; i Miguel Ángel Picornell, per Gandia. A aquests se sumaran els representants dels municipis que presenten alguna proposta de terrenys. Després d’avaluar les diferents proposicions, la comissió elevarà el seu dictamen a l’assemblea del COR amb la intenció de buscar un acord amb el màxim consens.

WhatsApp Portal de Xàtiva