WhatsApp Portal de Xàtiva

ARTICLE D’OPINIÓ | NURIA LUCAS

Com a membre del col·lectiu Polymorfia de la UV i Arc de Sant Martí a Xàtiva, cada vegada em sent més orgullosa de pertànyer al col·lectiu LGTB.

Ahir, dia 17 de maig, se celebrava el dia internacional contra la LGTBfòbia. És cert que fa poc de temps el dia 5 de maig va haver un acte de LGTBfòbia a una transsexual, cosa que em pareix terrible i indignant.

El març de 2019 la nostra comunitat va haver una bona notícia, ja que es va aprovar la llei valenciana d’igualtat LGTB una alegria per a les persones que formen part d’aquest col·lectiu, doncs em pareix que la nostra comunitat estem molt avançats en polítiques igualitàries.

A març de 2019, em va sorprendre molt una portada de llibret d’una falla d’aquesta ciutat on apareixen dues falleres besant-se, és una portada que em va agradar molt i em va paréixer molt interessant.

Gràcies a Polymorfia vaig descobrir a Guillem Montoro que és el primer concejal trans de la Comunitat Valenciana. Em va cridar molt l’atenció, ja que gràcies a Guillem en novembre de 2018 es va declarar la lluita de la dignitat i els drets bàsics de les persones transsexuals, cada vegada que veig la seua imatge em recorda la frase que va dir “no estem a soles”.

També he d’agrair a Polymorfia per sentir-me acollida, a que m’ajudarem a ser millor de forma i per comprendre’ns a ells. He descobert una gran família. També a l’arc de Sant Martí de Xàtiva.

Moltes gràcies per donar-me l’oportunitat per de publicar aquest article.

 

Clinica Fertilidad Xàtiva