Solopizza Xàtiva

El 8 de febrer, Natxo Costa, Director General de Comerç i Consum va participar a una sessió de treball a la que van prendre part representants d’associacions comercials de Xàtiva i Canals amb militants de Compromís. Durant la sessió, Natxo Costa va explicar algunes de les seues actuacions a la Conselleria.

Una acció política que s’ha centrat a convertir el comerç local en un motor econòmic i defendre aquest model front al dels macrocentres comercials que com bé ha afirmat Costa “són aspiradores de diners de les multinacionals, llocs que no generen riquesa sinó que es porten els nostres diners lluny de casa, molt a sovint a paradisos fiscals”. Altre aspecte al que Costa ha fet incidència és al de defendre un comerç local que genere uns ingressos dignes front a un model de “grans empreses que paguen salaris molt baixos amb jornades de treball llargues que molt a sovint inclouen festius”. En aquest sentit Costa ha explicat que la Conselleria durant aquests quatre anys ha aconseguit “acotar les apertures en festius que causaven precarietat i una competència deslleial al xicotet comerç que no té els avantatges laborals de les grans cadenes comercials i paga l’assenyalat pels convenis a qui treballa un festiu”.

A la sessió també va estar present el candidat a l’alcaldia per Compromís Xàtiva, Ferran Minguet, que va coincidir amb Natxo Costa en afirmar que “el comerç té un paper estratègic per Xàtiva, hem de treballar per mantenir el nostre comerç local com una forma de garantir riquesa. És important reconèixer també el seu paper social, quan desapareix la qualitat de vida baixa i es perd població.” En aquest sentit Minguet ha mostrat el seu interés per “Trobar la forma de fer compatible el comerç tradicional al casc històric de Xàtiva amb la seua protecció patrimonial. Cal també anar més enllà i fer que l’activitat comercial torne als carrers als que s’està perdent”.

El candidat ha assegurat a més a més que “des de l’ajuntament hem de fer accions de concertació amb el sector, replicar el que el govern del Botànic ha fet: Portar d’una per totes a la nostra ciutat un model exitós com el que defensa Natxo Costa” En aquest sentit Minguet i el seu equip han mostrat un elevat interès per “la digitalització del comerç local, mesures que permeten augmentar la seua competitivitat i baixar els costos. També estem valorant accions d’especialització i dinamització.” Pel que fa a la situació actual des de l’equip de Minguet s’ha declarat que “en aquesta legislatura s’han fet coses interessants i importants, però volem anar un pas més enllà.

A Xàtiva li cal un pla estratègic concertat amb tots els sectors de la ciutat, un projecte comú i un full de ruta compartit que ens porten benestar i qualitat de vida.” Josep Maria Sebastià, secretari comarcal de Compromís ha declarat “aquesta candidatura compta amb gent com Ferran Minguet amb la capacitat demostrada de sumar esforços, crear equip i generar projectes comuns d’èxit a diversos àmbits de la ciutat. I no hem d’oblidar que també forma part Jordi Gimeno, que des de l’associacionisme ha fet molt per impulsar el sector comercial a Xàtiva.”

Aquest acte s’integra en una sèrie que es desenvoluparà durant els propers mesos i que està orientada a establir línies de contacte i treball conjunt amb els sectors estratègics de la nostra ciutat i que es manifesta al nostre lema de “Xàtiva primer”. És a dir, el nostre pacte amb la ciutadania de posar els seus interessos i el bé comú per davant de qualsevol consideració política.

WhatsApp Portal de Xàtiva