Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Resulta impossible parlar del rock en espanyol sense referir-se a Miguel Ríos. Amb més de 50 anys d’experiència sobre els escenaris, als quals declara ser addicte, la impecable carrera musical del granadí va de la mà de la història del rock al nostre país.

El cantant va obrir el recital al ritme d'”Hola Rios, hello” i el seu mític “Bienvenidos” per presentar a Xàtiva el seu nou disc “Un largo tiempo. Miguel torna als escenaris juntament amb “The Black Betty Trío” per a demostrar-nos que, afortunadament per a les nostres oïdes, encara queda molt Miguel Ríos per descobrir.

Al seu inici, el granadí va voler ressaltar l’any passat com el “pitjor de la nostra història” i agraí a la ciutadania de Xàtiva el fet de continuar portant les mascaretes.

Tanmateix, no es va poder oblidar del seu “benvolgut amic” Bruno Lomas, al que senyala com “el millor rocker espanyol de tots els temps” i al que va recordar amb la cançó “Memphis-Granada“.

Podeu llegir la entevista que li varem fer des de Portal de Xàtiva ací.


Miguel Ríos Campaña (Granada, 7 de juny de 1944) és un cantant i compositor de rock espanyol, un dels pioners d’aquest gènere al seu país.

Porta actiu des dels anys 1960, quan era conegut com a Mike Ríos, el Rei del Twist, i va aconseguir el seu major èxit amb l’«Himno a la alegria», la versió en anglés de la qual «A Song of Joy» va ser un èxit a nivell mundial.

El seu àlbum més venut ha sigut Rock and Ríos, un doble directe editat en 1982. Cinc anys més tard va presentar en Televisió Espanyola el programa ¡Qué noche la de aquel año!, un repàs per la història de la música rock en espanyol. Des de llavors ha col·laborat amb infinitat d’artistes d’Espanya i Hispanoamèrica i ha participat en diverses gires amb alguns d’ells, com Sabina, Víctor Manuel, Ana Betlem o Serrat.

Al llarg d’aquests anys el seu estil ha variat des del rock and roll més primigeni al simfònic i, en els últims anys, el jazz amb big band o el blues.

WhatsApp Portal de Xàtiva