EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Amb el lema «L’ajuda on cal, prop de tu» la cita contempla tallers i exposicions sobre la tasca de la Institució

El proper dissabte 14 de maig la localitat de Xàtiva acollirà la celebració provincial del Dia Mundial de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja. Es tracta d’una cita a la qual està previst assistisquen més de 300 voluntaris i voluntàries de la Institució Humanitària procedents de diferents punts de tota la província de València. Així ho han anunciat hui en roda de premsa l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i el president provincial de Creu Roja Espanyola a València, Rafael Gandia.

«Volem fer visible la diversitat de projectes i col·lectius que atenem, però fonamentalment reforçar la nostra presència a la localitat de Xàtiva», ha declarat Rafael Gandia. En aquest sentit, la celebració s’ha plantejat com una jornada de portes obertes que tindrà com a punt neuràlgic el passeig Albereda Jaume I. Creu Roja Espanyola desplegarà de 10:30 a 13:30 hores diverses exposicions, mostres i tallers pràctics sobre els seus principals programes .

«Agraïm la deferència de Creu Roja per haver triat la nostra ciutat com a seu d’una celebració tan important. La prioritat d’aquest equip de govern són les persones i per això la nostra relació és de màxima col·laboració amb entitats com aquesta, que són un reforç fonamental per a la tasca d’atenció als més necessitats. Per això, Creu Roja està present en diversos òrgans consultius i de participació de l’Ajuntament de Xàtiva, com el Consell Local d’Acció Social o la Comissió Mixta d’Ajuda als Refugiats del Conflicte Sirià», ha assenyalat l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà.

Amb el lema «L’ajuda on cal, prop de tu» Creu Roja Espanyola vol apropar els seus recursos, organitzats en 28 assemblees locals a la província de València, a les persones que ho necessiten. En aquest sentit, la celebració del Dia Mundial 2016 pretén obrir pas als reptes que la institució humanitària té a Xàtiva. La recentment nomenada presidenta de l’Assemblea Local de Creu Roja a Xàtiva, Marisa Juan, ha subratllat l’atenció social que realitza actualment amb més de 130 famílies de la capital de la Costera, gràcies a la tasca del voluntariat i quotes dels socis.

El Dia Mundial de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja que se celebra al voltant del 8 de maig coincidint amb l’aniversari del naixement del fundador del Moviment, Henry Dunant, és una oportunitat per renovar el compromís del voluntariat amb els principis fonamentals i valors que la inspiren. Així ho contemplen els més de 300 voluntaris que participaran en les carpes amb informació de Creu Roja Joventut, Salut, Medi Ambient, Cooperació Internacional, Socors i Emergències, Persones Immigrants i Refugiades, Gent Gran, Pla d’Ocupació i Formació.

El programa contempla tallers que s’iniciaran a les 11:00 i a les 12:00 hores. Es realitzaran activitats d’animació, reciclatge, jocs d’ajuda humanitària, muntatge de llocs sanitaris, presa de biomesures, competències per accedir al mercat laboral, i primers auxilis i reanimació cardiopulmonar. La cita, oberta a tots els públics, ha estat possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Xàtiva.

WhatsApp Portal de Xàtiva