Solopizza Xàtiva

  • Les persones interessades a participar en el programa han d’actualitzar la seua demanda d’ocupació al seu espai Labora en les ocupacions demandades per les corporacions
  • Aquestes ajudes formen part del programa Avalem Experiència

Al voltant de 1.000 persones desocupades obtindran un contracte de treball per a fer tasques de conservació de les muntanyes gràcies a la subvenció Emerge de Labora.

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, ha publicat hui en la seua pàgina web (consultar ací) el llistat d’entitats locals beneficiàries. En total, són 228 els municipis els que, per les seues característiques geogràfiques, formen part d’aquest projecte i realitzaran les contractacions.

Les persones desocupades contractades per les entitats locals realitzaran actuacions per a mitigar o reduir un risc contemplat en un pla o procediment d’emergències de la Comunitat Valenciana en el seu conjunt o d’àmbit local, i de manera especial la reducció dels riscos poblacionals derivats dels incendis forestals, mitjançant accions que afavorisquen la intervenció dels mitjans d’extinció.

Per a poder accedir al programa les persones desocupades hauran d’estar inscrites en Labora i tindre actualitzada la seua demanda. Els ajuntaments oferiran llocs de treball de capatàs, peó, podadors i forestals i de treballadors agrícoles.

Les persones participants en aquest programa seran seleccionades per sondeig entre les inscrites com a demandants d’ocupació als espais Labora dels municipis corresponents. En aquestes seleccions tindran prioritat aquelles persones que no estiguen percebent prestacions o subsidis per desocupació.

Les persones desocupades poden contactar amb el seu Espai Labora per a consultar a través d’aquest formulari (consultar ací) l’estat de la seua demanda. Cal recordar que l’actual crisi sanitària ha provocat que s’hagen d’extremar les mesures de precaució. En aquest sentit, els Espai Labora atendran a través d’aquest formulari.

El pla Emerge ha sigut elaborat conjuntament per la Conselleria d’Economia i l’Agència Valenciana d’Emergències. Es tracta d’una acció transversal i de treball conjunt entre els diferents departaments de la Generalitat, com amb els ajuntaments valencians, que suposarà una inversió de més de quinze milions d’euros per part de Labora.

De conformitat amb l’informe-proposta de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, l’àmbit geogràfic de la convocatòria s’ha determinat mitjançant la combinació dels següents factors: el risc de despoblament i el risc d’incendi forestal i prioritat operativa en l’extinció d’incendis.

L’estratègia d’Emerge respon a tres dels grans reptes que enfronta actualment la Comunitat Valenciana: la necessitat de mantenir adequadament el patrimoni natural per a evitar els incendis forestals; el creixent risc de despoblament; i la necessitat de generar llocs de treball per a garantir la inclusió social, especialment a l’interior.

WhatsApp Portal de Xàtiva