Mariola Verda denuncia irregularitats a la Masia del Somo

63

Solopizza Xàtiva

Mariola Verda és una associació de voluntariat, de més de 25 anys d’història, que intenta protegir tot allò que envolta al Parc Natural. És per això, que volen fer públic un succés que està ocorrent a una zona determinada.

Des de Mariola Verda volen donar a conéixer a la població la situació que està ocorrent a la Masia del Somo.

Segons aquesta associació “els propietaris estan portant a terme uns treballs que, segons ens han informat, no disposen dels permisos necessaris per a realitzar. A més, hem observat que han obert unes rases en la meitat de la massa forestal i algun abancalat per tal de portar, en un futur, la llum i l’aigua des d’una altra finca de la seua propietat“.

Destacar també que “han posat uns pals al perímetre de la finca per a després poder col·locar una tanca. Per a realitzar aquesta actuació, també necessiten el permís de la Conselleria, i a dia de hui, ens han dit que no el tenen“. “A la zona més propera a la masia també observem que hi ha una altra tanca i no compleix els requisits corresponents, ja que no és una tanca cinegètica, la qual haurien de llevar i posar una que si complira la legislació vigent” han declarat al seu comunicat.

El dia 3 de desembre des de Mariola Verda va comunicar al Parc Natural, a l’Ajuntament de Bocairent i a l’agent mediambiental, la situació que estava ocorrent a la finca del Somo. “Després de comunicar-nos que les obres estaven parades, la nostra sorpresa va ser quan, el dia 5 de desembre, ens vam desplaçar fins allí i les obres ja estaven acabades, amb els bancals llaurats per a intentar dissimular l’actuació portada a terme” han denunciat.

A més a més” continuen, “com vàrem ser sabedors que els fets que allí estaven passant i ho hem comunicat a les persones pertinents, sembla que aquestes persones van decidir tallar alguns pins i tallar el pas en alguns camins i sendes per obrir pas a vehicles de motor i sense. També van llaurar un camí molt proper a un abancalat“.

Afegir que també s’estan portant a terme unes obres de restauració de la masia, les quals segons ens han comunicat, sí que disposen dels permisos pertinents” han finalitzat.

WhatsApp Portal de Xàtiva

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva