Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

  • Aquest matí s’ha portat a terme la manifestació de protesta convocada per la Plataforma de veïns “Casc Antic digne i viu“.

La manifestació ha tingut la suea sortida a les 10:00h des de la Plaça de la Seu i, posteriorment, s’han concentrat a la porta de l’Ajuntament. Els representants, al seu manifesta han exigit solucions davant la deficient gestió del Servei Públic de distribució d’aigües potables de la ciutat, situació que provoca gravíssims problemes en els ciutadans d’aquesta zona.

Centenars de veïns del nucli antic sofreixen des de fa anys contínues fugides del Depòsit de Sant Josep que provoquen insuportables humitats a les seues cases. Puntualment, es produeixen inundacions en els seus habitatges que, al temps, provoquen situacions greus d’insalubritat, afecta els seus patrimonis i també suposa un imprevisible problema ecològic i de seguretat” han manifestat. “L’actual Govern municipal -continuen- ni tan sols atén la Sentència judicial ferma de juliol del 2020 que exigeix la reparació del Depòsit de Sant Josep“.

És per aquesta raó que el veïnat exigeix la reposició de l’obsoleta xarxa de canalitzacions de l’aigua, majoritàriament de fibrociment i plom, de conseqüències molt greus per a la salut de la ciutadania, ja que “el trencament del fibrociment en les canalitzacions produeix contínues fugides i rebentades en la ciutat, algunes de les quals afecten fins i tot l’estabilitat d’alguns carrers“.

Casc Antic digne i viu” ha recordat també que aquesta setmana passada es va reunir amb els partits polítics de Xàtiva Unida, Partit Popular i Compromís per firmar conjuntament el document de compromís polític per solucionar els greus problemes amb la xarxa municipal d’aigua. A aquestes reunions no van assistir ni PSOE ni C’s, encara que hui han deixat caure que “pròximament firmarà un altre partit polític“.

WhatsApp Portal de Xàtiva