EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Al dia d’ahir, diversos mitjans de comunicació es van fer ressò de la divulgació de l’informe de l’UCO sobre la investigació del finançament il·legal de l’Olímpic de Xàtiva quan era presidit per Alfonso Rus.

Aquest informe detalla dues operatives irregulars per a nodrir de fons els comptes de l’entitat esportiva: l’arribada de diners a través d’empreses que tenien contractes amb l’Ajuntament, i a través de l’empresa pública Imelsa, epicentre de tota aquesta macrotrama de corrupció i dirigida en el seu moment per Marcos Benavent.

Pel que fa a l’arribada irregular de diners a través d’empreses, el jutge ha citat en qualitat d’investigats perquè aclarisquen els fets a Eduardo Balaguer, Juan BoludaEloy Pedrón, Antonio Vela i José Vera.

Així mateix, el magistrat cita per a interrogar com investigats a l’administrador de l’empresa Ommega Mmoe i a Emilio Llopis, excap de Gabinet de Rus en la Diputació. Hauran de declarar com a testimonis persones que van intervindre en el lliurament d’aportacions dineràries al club relacionades amb Cleop (Carlos Turró), Franjuan Obres Públiques (María del Carmen Juan), Llanera (José Ramón Gallego), Asfalts Guerola (José Vicente Guerola), Acciona Infraestructures (Juan José Fernández) i Inditec (Julio Ramírez).

La segona via d’entrada de diners irregulars que ha divulgat l’UCO és la recepció de diners a través de factures falses a Imelsa. Així, Imelsa pagava una factura falsa i, més tard, els diners arribaven al club. El jutge cita a José Balanzá (Meydis), Benjamí Car (Gestió Gràfica), Eduardo Granell (Solucions Gespa Artificial) i a l’exdiputat provincial i exalcalde de Massamagrell, Miguel Ballach.

El cas es va destapar en 2016, amb l’anomenat ‘barrufeig‘, que va portar a investigar tots els regidors del PP a l’Ajuntament de València i al mateix Ajuntament de Xàtiva.

Altres investigacions

Així mateix, en altres peces s’investiga el pagament de comissions il·legals a canvi d’adjudicacions de l’empresa pública Ciegsa, dependent de la Conselleria d’Educació i encarregada de la construcció de les infraestructures educatives en la Comunitat; o el suposat tripijoc en l’adjudicació en 2013 del contracte del call center per dos milions d’euros. També s’investiga presumptes irregularitats atribuïdes a responsables de Ciegsa en adjudicacions de contractes per a construir col·legis.

Els investigats, relacionats

No acaben ací les relacions entre aquests tècnics i empreses. José Vera va participar en el procés d’adjudicació de la neteja viària de Xàtiva que va guanyar Inditec. El mateix Vera i Eduardo Balaguer al COR van participar en l’adjudicació a VYTRUSA del macroabocador de Llanera que beneficiava a Valenciana de Contratación, propietària de bona part dels terrenys i relacionada amb la família de Fernando Gallego (Construcciones Llanera).

Possicionament de l’Ajuntament de Xàtiva

Ahir, en roda de prensa, Roger cerdà va informar que el consistori es personarà en la causa. Així, assenyala que l’Ajuntament «no va contra ningú, només en defensa dels ciutadans i per a rescabalar el possible perjudici de les arques públiques municipals. Tanmateix ha declarat que al cas de les persones investigades i que continúen al seu lloc de teball públic que “en aquests moments no procedis la seua suspensió”.

WhatsApp Portal de Xàtiva