Solopizza Xàtiva

La inauguració comptarà amb una versió reduïda de la cantata Ybn Yubair, dels xativins Miquel Juan i Vicent Soriano

A dos mesos i escaig de l’inici de la Fira d’Agost 2017, ja està tancada la programació d’espectacles al Camp Murta, principal espai escènic de les nits fireres. Ahir, la programació va passar el tràmit d’aprovació per part de la Junta de Govern Local. Totes les nits de Fira hi haurà espectacles al camp de la Murta, amb una programació diversa que busca arribar a tots els públics. Tots els espectacles són gratuïts, a excepció dels concerts de la Nit Jove i Sona la Dipu.

Aquesta programació ha estat presentada hui en roda de premsa per l’alcalde, Roger Cerdà, qui ha estat acompanyat pel tècnic de Cultura, Juli Verger. Cerdà s’ha mostrat il·lusionat amb l’edició d’enguany de la Fira d’Agost, ja que, segons l’alcalde, “hem dut a terme un canvi molt important en la vessant comercial, després d’haver consolidat els nous espais escènics”.

El primer edil ha explicat que “començàrem a treballar molt prompte en les contractacions d’espectacles per al Camp Murta, allà pels mesos d’octubre i novembre. Això ens ha possibilitat estalvis econòmics i poder triar els grups que volíem, com ara Txarango, que en tota la Comunitat Valenciana només actuarà en Xàtiva i València”.

L’alcalde ha destacat l’espectacle escollit per a la cloenda, “Music has no limits”, al qual ha qualificat com a “impactant”. Cerdà espera que “la programació agrade a tot el món. Estem treballant molt per promocionar turísticament la Fira d’Agost, la més antiga de la Comunitat Valenciana”.

Seguint la línia iniciada en aquesta legislatura, l’espectacle de la inauguració tindrà color local. Concretament, el dia 14 d’agost, després del protocol de nomenament de la reina, dames i acompanyants es representarà una nova versió escènica reduïda de la cantata “Ibn Yubair de Medina Xateba. 800 aniversari”, obra dels xativins Miquel Juan i Vicent Soriano. Enguany, es compliran 800 anys de la mort del viatger i poeta Ibn Yubair, un personatge imprescindible per a entendre l’empremta de la cultura àrab a la nostra ciutat. Per això s’ha preparat una adaptació d’aquest espectacle estrenat en 2003, sota la direcció artística general de Kike Llorca, amb una producció creada expressament per a la inauguració. Amb una duració aproximada de 45 minuts, la cantata comptarà amb narrador, tenor, soprano, coral, orquestra, comparses de moros, fanfàrries, cavalls, percussió, dolçaines, etcètera, repartits per tot l’espai de la Murta. En total, 120 persones damunt de l’escenari, en continu moviment.

Per al dia 15 d’agost està programada l’actuació de la televisiva Chenoa, amb la seua gira “Soy humana”. Aquest concert és gratuït. Es tracta de la gira on la mallorquina interpreta les cançons del seu últim disc, així com alguns altres èxits de la seua carrera musical, des que el programa de televisió Operación Triunfo la llençara a l’estrellat. Les crítiques d’aquest darrer treball de Chenoa diuen que el disc té cançons una mica més potents i descarades, altres més pausades, dins d’un marcat estil pop-rock. El que és innegable és la potència que desplegarà damunt de l’escenari una de les cantants més populars del panorama musical actual.

El dia 16 d’agost, és el reservat per al tradicional sopar dels jubilats, amb orquestra.

El dia 17 d’agost, és la nit dedicada al públic més jove, amb les actuacions de Txarango, Aspencat i Tremenda Jauría. Txarango és un grup de música format a Barcelona el 2010. La seua és una proposta de fusió musical, amb el reggae com a eix vertebral, que també beu del dub, el latin o el pop i barreja ritmes jamaicans, rock i sonoritats llatines. Per la seua banda, els valencians Aspencat basen el seu estil en l’ska, el reggae i el drum and bass, però en l’actualitat han avançat cap a uns ritmes més electrònics on es pot veure la presència del dubstep. En l’actualitat són una de les bandes més representatives de la Comunitat Valenciana i des de la desaparició dels Obrint Pas se’ls considera els seus successors actuals. El cartell de la nit el completa la banda madrilenya de ritmes tropicals, Tremenda Jauria, liderada per l’antic cantant de Kortatu, Fermín Muguruza. El còctel musical que ofereixen integra reguetón, moombah o cúmbia. Malgrat el seu eclecticisme, la banda madrilenya es reconeix hereva del moviment punk. Les entrades per a la Nit Jove costen 10 euros anticipada i 15 euros en taquilla. Es poden adquirir a través de la plataforma Noikumi.

El dia 18 d’agost, el camp murta s’omplirà amb les millors bandes sonores de la història del cinema, amb el concert simfònic, de la Universal Symphony Orchestra, dirigida per José Colomina.

El plat fort de la setmana arriba el dia 19 d’agost, amb el concert semifinal “Sona la Dipu” i l’actuació com a grup convidat de Love of Lesbian. Actualment Love of Lesbian és considerada com una de les bandes més respectades del panorama musical espanyol. El seu últim disc “El poeta Halley” va ser disc d’or després de vendre més de 20.000 còpies. A més d’això, el grup pot presumir de tenir un directe infal·lible i d’esgotar entrades a les seues actuacions, el que els converteix en un dels grups més cotitzats per als festivals. A més a més, la nit del 19 actuaran Love River Bastards, The Vibrowaves i l’Emperador. El preu de l’entrada per a aquest espectacle és de 10 euros. Els tiquets es poden adquirir en el portal Entradasatualcance.com i en oficines de Correus.

Finalment, el dia 20 d’agost, com a fi de festa de la cloenda de la fira d’agost, la Murta albergarà el magnífic espectacle “Music has no limits”, un viatge pels grans èxits de la història de la música, a càrrec de la companyia internacional del mateix nom. Creat al voltant del concepte “la playlist de la teua vida”, l’espectacle fon hits d’estrelles com Michael Jackson, U2, David Guetta, Lady Gaga, Adele, Queen, Avicii, Guns N’Roses, Bruno Mars, The Police, entre els quals es passegen clàssics com Giacomo Puccini.

Adapta temes que han marcat una fita en la memòria col·lectiva, imprimint sobre ells una nova visió, un nou ritme i una interpretació diferent. Cap dels espectadors aconsegueix seguir assegut a la seua butaca quan avança la gran festa que conté aquest show d’espectacular música en directe.

WhatsApp Portal de Xàtiva