Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Dissabte passat 1 de maig el director titular de l’Orquestra de Cambra de València, Pere Molina al costat dels solistes, va aconseguir conduir el concert cap al que va ser un èxit rotund.

L’alcalde de Genovés, Pere Revert, va apostar per la cultura a gran nivell i va guanyar. Òpera i sarsuela amb dues grans veus com són la soprano valenciana Teresa Albero i el baríton hispà-brasiler Rodrigo Esteves els qui van regalar una nit única plena d’emoció i passió.

El programa va estar compost per conegudes àries d’òpera i romances de sarsuela. Un repertori que va lluir d’una expressivitat aclaparadora i que va posar al públic en peus. Albero va destacar per la seua elegància i delicadesa demostrant un absolut control del fraseig dels matisos. La impressionant veu d’Esteves es va distingir pel seu domini tècnic i l’eloqüència del seu discurs. Tots dos solistes van brillar, més si cap en els duos tant d’òpera com de sarsuela. Dues veus unides que van fer que la interpretació fora sublim.

La direcció de Molina va ser impecable alhora que enèrgica. Carregada de passió i amb una claredat i elegància pròpia dels mestres que saben el que fan.

Va ser destacable l’adaptació que la OCV va realitzar d’algunes obres, comptant amb una agrupació més reduïda concorde a les condicions de la COVID-19, i que requeria d’un treball més rigorós, detallista i d’alta qualitat. Un concert en el qual el nivell altíssim dels músics i mestres de l’orquestra va estar a la mateixa altura que el dels solistes i director.

Aquesta gala lírica es podrà gaudir en la localitat del Poble Nou de Benitatxell el pròxim dia 16 de maig a les 18.00 h a l’Església de Santa María Magdalena.

WhatsApp Portal de Xàtiva