Llum verda per a les ordenances fiscals de 2017

331

El plenari ordinari va aprovar de manera definitiva les ordenances fiscals per a 2017. El regidor d’Hisenda, Ignacio Reig ha defensat la normativa fiscal municipal per al proper exercici. Reig ha comentat que “som conscients de l’elevada pressió fiscal que pateixen els veïns i no hi ha pujades significatives en impostos o taxes. Consolidem la baixada de l’IBI i avancem en la tarifa binòmica de l’aigua”. El també portaveu del PSPV-PSOE ha avançat que “estem pendents de la liquidació en la recaptació de 2016. Unes bones xifres obririen la porta a unes futures rebaixes fiscals”.

Per la seua banda, el portaveu d’EU, Miquel Lorente ha comentat que “les noves ordenances fiscals avancen en dues línies, com són la tarifació social, com en els casos de bonificacions en ús d’instal·lacions esportives o en les taxes de proves selectives de personal per a aturats i persones desafavorides i també en la línia de la fiscalitat verda”. La portaveu de Compromís, Cristina Suñer, ha valorat positivament l’esforç que, al seu parer, s’ha dut a terme per a millorar les ordenances fiscals, però també ha dit que “cal continuar treballant en la millora de la redistribució de la riquesa i la modificació de l’IBI”. Suñer ha destacat la taxa que contempla la nova ordenança per a les empreses subministradores que ocupen sol públic de la ciutat amb les seues infraestructures. Els grups de l’oposició s’han abstingut en aquest punt.

Xàtiva demana poder reinvertir el superàvit dels pressupostos municipals
El plenari també ha decidit secundar la iniciativa de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, en el sentit de reclamar al govern de l’Estat que permeta que el superàvit comptable que es genere al llarg de l’exercici municipal puga ser reinvertit en lloc de destinar-se al pagament del deute municipal.

L’alcalde Roger Cerdà ha exposat que “el deute dels ajuntaments espanyols és el 0’1% del deute global de les administracions públiques i el 80% d’aquest deute municipal prové dels ajuntaments de Madrid i Barcelona. Per tant, és absurd que es responsabilitze als ajuntaments del deute del conjunt de les administracions quan estem generant un superàvit que no se’ns permet reinvertir per donar resposta a les necessitats dels veïns. Nosaltres tenim capacitat per gestionar sense la tutela del govern central”.

WhatsApp Portal de Xàtiva