L’IVAJ encara no ha publicat les ajudes per a entitats juvenils

267

El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana denúncia el retard en la publicació de les ajudes destinades al suport de la activitat de els Consells Locals de la Joventut i les Entitats Juvenils posant en perill els seues serveis per a la gent jove. Aquestes ajudes van eixir, en l’any 2015, en març.

Amb el mes de juny començat, l’Institut Valencià de la Joventut no ha publicat les bases de les ajudes per a associacions juvenils, consells locals de joventut i escoles d’animació que donen suport a l’activitat anual d’aquestes entitats.

Aquesta és l’anòmala situació que es denúncia des del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, ja que deixarà ‘només 3 mesos, com a molt, per a l’execució i la gestió de les ajudes’. Això no permet que les entitats puguen desenvolupar la seua activitat anual de manera normal, perquè ‘no tenen la certesa del pressupost que tindran per part de l’IVAJ, i suposa traslladar de forma injusta les ineficiències de l’administració pública als consells locals de joventut i entitats juvenils; ja que els seus terminis de justificació seran els mateixos’, comenten des del CJCV.

Des del Consell es reivindica que s’ha d’anar cap a un model de concessió de les ajudes que permeta una millor gestió dels recursos públics; que funcione de forma àgil i eficient sortint en el primer trimestre com va fer l’anterior govern valencià, i que partisca d’una corresponsabilitat, en igualtat de condicions, de l’administració pública enfront de les organitzacions perquè l’IVAJ complisca amb els seus terminis i no desplace els seus retards a les plataformes i entitats juvenils.

A més, el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana ja va avisar en abril a l’IVAJ que s’estaven retardant en la gestió d’aquesta convocatòria, i no només no s’ha complert amb tot el que es demanava des d’aquest organisme, sinó que a dia de hui el moviment associatiu juvenil no té cap notícia sobre la convocatòria d’ajudes d’enguany.

WhatsApp Portal de Xàtiva