L’IES Lluís Simarro augmenta la seua oferta formativa amb una FP Bàsica de Cuina i un curs d’intel·ligència artificial

La Fira de l’Estudiantat ha reunit aquest divendres a Xàtiva a centenars d’alumnes per conèixer l’oferta dels centres de la Costera i les comarques veïnes

541

Solopizza Xàtiva

Centelys

L’institut IES Lluís Simarro Lacabra de Xàtiva ampliarà de cara al proper curs la seua oferta formativa amb la instauració de l’FP Bàsica de Cuina i Restauració i d’un curs d’especialització d’intel·ligència artificial i Big Data.

El nou títol professional bàsic de cuina i restauració està destinat les persones interessades en l’hostaleria, la restauració, el turisme i les indústries alimentàries i permetrà treballar com a ajudant o auxiliar de cuina o de rebost, de cambrer en sala o en bar-cafeteria o de cuina en establiments on l’oferta estiga composta per elaboracions senzilles. A més a més permet l’accés a tots els cicles formatius de grau mitjà.

D’altra banda, també es podrà cursar a partir del 2022/2023 un curs d’especialització en intel·ligència artificial i Big Data destinat a graduats en grau superior que permetrà adquirir coneixements de cara a poder optar a eixides professionals com desenvolupador, programador de sistemes experts o analista de dades.

«Xàtiva és una ciutat amb una necessitat en el sector de l’hostaleria, llargament reclamada pels professionals del sector, i poder tindre aquests estudis a la nostra ciutat sens dubte permetran cobrir la necessitat actual» ha indicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha afegit que «moltes de les persones interessades en aquests estudis no hauran de desplaçar-se fora de la ciutat per a poder tindre aquesta certificació».

El director de l’IES Lluís Simarro David Ferrandis ha manifestat que «aquesta és una bona notícia per a la ciutat, on el turisme i l’hostaleria tenen un pes molt important, i esperem que l’oferta puga ampliar-se en els cursos posteriors a grau mitjà i grau superior» Ferrandis també ha agraït a l’Ajuntament de Xàtiva «el suport i la col·laboració necessària per a la concessió d’aquesta família formativa».

Per la seua part, el cap d’estudis de Cicles Formatius del centre, José Luis Aznar, ha expressat que «el cicle de cuina i restauració és una reivindicació històrica d’aquesta ciutat i de la comarca des de fa temps, i l’oferta està destinada especialment als joves d’entre 15 i 17 anys que tenen inquietud per seguir formant-se i continuar els seus estudis». Aznar ha recordat que el termini per fer l’admissió als cicles formatius i als cursos d’especialització va del 19 al 29 de maig i es realitza de forma telemàtica a través de la web de la Conselleria d’Educació.

El centre ha exposat ja la nova oferta en la Fira de l’Estudiantat que s’ha celebrat aquest divendres a l’Albereda Jaume I de Xàtiva. En la mateixa han participat més d’una trentena d’estands de la comarca de la Costera i de les comarques veïnes com ara la Vall d’Albaida, la Ribera o la Canal de Navarrés. Els i les estudiants han pogut conèixer de primera mà l’àmplia oferta formativa en graus bàsics, mitjans i superiors, així com també altres eixides laborals en altres centres públics i privats de la Comunitat Valenciana.

WhatsApp Portal de Xàtiva