L’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva incrementa el reciclatge de paper, cartó en un 158%

155

Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

  • Des de 2020 s’ha instal·lat fins a 45 nous contenidors de reciclatge d’alta visibilitat distribuïts per totes les seues plantes
  • El Departament implanta també altres accions de protecció del medi ambient

L’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva ha incrementat un 158% el reciclatge de paper i cartó de les seues instal·lacions després de posar en marxa una campanya de sensibilització amb la ubicació de més de 45 nous contenidors en les zones més visibles del centre hospitalari.

Aquesta mesura es va iniciar a principis de 2020 en col·laboració amb el Consorci Per a la Gestió de Residus COR i malgrat donar-se l’inici de la pandèmia, ja durant el primer any, es va duplicar el reciclatge de paper i cartó, així com el d’envasos.

La iniciativa pretenia incrementar el reciclatge de residus sobretot entre els professionals i usuaris atés que, fins al moment només es reciclava el cartó i paper d’embalatges en magatzems i en àrees assistencials.

A la vista de les primeres dades publicades, en 2020 es van reciclar 16.020 quilos de paper i cartó i 4760 d’envasos. Encara que la quantitat d’envasos reciclats ha romàs en xifres quasi idèntiques en 2021 amb 4560 quilos, en el respectiu a paper i cartó es va duplicar l’any passat, fins a aconseguir els 32680 quilos.

Aquestes xifren posen en evidència que la ubicació de més contenidors, en llocs més vistosos i al costat d’una campanya de sensibilització contribueix a fomentar i incrementar el reciclatge de residus i reduir la petjada de carboni que produeix sobre el medi ambient un edifici assistencial.

Cal recordar que l’Hospital de Xàtiva manté el seu Comité de Sostenibilitat que promou diverses accions per a reduir la petjada de CO₂.

En aquesta línia ha aconseguit el segell “Calcula” del Ministeri de Transició Ecològica, per calcular les seues emissions per a començar a reduir-les a través d’un pla de reducció d’emissions.

A més, el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent es manté adscrit a la Xarxa d’Hospitals Verds i Saludables i ha rebut també diversos premis internacionals pel seu lideratge en accions que mitiguen el mal sobre la salut ambiental que pot tindre l’activitat assistencial dels centres sanitaris.

L’Hospital Lluís Alcanyís treballa actualment en un projecte de reciclatge de materials utilitzats en els equips de protecció personal i també en la reutilització de l’aigua de la seua planta purificadora d’aigües. A més, s’ha aconseguit en l’últim any fer més eficient la seua il·luminació interior amb la substitució de més de 950 lluminàries per tecnologia LED i la totalitat de la il·luminació exterior que ha passat d’una potència de consum de 6300 W a 3150w mitjançant la substitució progressiva dels seus fanals.

També amb l’ampliació i adaptació dels panells solars de l’àrea industrial de l’Hospital s’ha aconseguit obtindre diàriament 15.000 litres d’aigua calenta per a ús hospitalari mitjançant energia solar i s’espera incrementar l’ús d’aquesta energia autoproduïda durant el present any amb la instal·lació de 42 nous mòduls fotovoltaics en una superfície pròxima als 100m² més aprofitant les cobertes del seu centre de transformació.

WhatsApp Portal de Xàtiva