L’evolució del mercat laboral de La Costera reafirma l’impacte positiu de les mesures de la Reforma Laboral

67

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat el mes d’abril 2022 en la Costera, s’ha situat en 4880 persones, és a dir, 18 aturats registrats més que en el mes anterior i 1010 menys que en el 2021, la qual cosa suposa un increment mensual del 0’37% i una disminució interanual del 17’15%.

Quant a la contractació, s’han registrat 1098 contractes, la qual cosa ha suposat 56 contractes més que en el 2021 és a dir un 5’37% d’augment interanual. Per gèneres, 589 han sigut a dones i 509 a homes. La contractació indefinida mensual és de 705 contractes i la contractació temporal és de 393 contractes el que significa un 35’79% i la indefinida en 64’21%. Respecte al 2021, la indefinida augmenta en 496 contractes, un 237’327% més i la temporal disminueix en 440 contractes. Els contractes han sigut de jornada completa, un 41’44% i un 58’56% a temps parcial.

Per a Raül Roselló, Secretari General Comarcal d’UGT-PV, “El mercat laboral d’aquestes comarques continua evolucionant positivament amb un lleuger increment de l’atur mensual i una evolució interanual molt positiva amb un descens de més del 14% en les tres comarques. Però el més destacable és l’evolució de la contractació indefinida, sent de més d’un 49% en la Vall, 64% en la Costera i encara que menys significatiu però important, un 13% en la Canal de tota la contractació, dada històrica que reafirma l’impacte positiu de les noves mesures de la Reforma Laboral i que aquesta permetent l’impuls d’un teixit empresarial més productiu i competitiu”.

Per tant, Roselló incideix que “hem de continuar en aquesta línia de treball i continuar avançant amb noves mesures d’impuls de la qualitat d’ocupació, que impulsaren la recuperació econòmica i social de la comarca”.

No obstant això, la tendència positiva en matèria d’ocupació es veu compromesa per la prolongació de la invasió russa a Ucraïna, que més enllà de les greus conseqüències humanitàries, està intensificant els problemes inflacionistes. La cistella de la compra continua encarint-se, mentre que el cost de producció de les empreses –sobretot les electrointensives- també s’ha vist afectat negativament. Tot això ha propiciat un reajustament a la baixa de les expectatives de creixement al nostre país, alentint el procés de recuperació econòmica i social.

UGT reivindica com a objectiu essencial la protecció del poder de compra dels treballadors i treballadores i, en aquest sentit, recorda que els salaris estan creixent molt per davall del nivell de preus. Si volem que l’activitat econòmica i la creació d’ocupació no es veja frenada, és essencial que la classe treballadora no veja minvada la seua capacitat adquisitiva, perquè només a través del sosteniment del consum i la demanda interna aconseguirem minimitzar els efectes negatius del complicat context internacional.

WhatsApp Portal de Xàtiva