Solopizza Xàtiva

ESPANTA LA POR és la campanya amb la qual des de 2016 la Biblioteca i el Departament de Didàctica de l’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia, reivindiquen l’imaginari valencià de la por, amb motiu de la festa de Tots Sants.

Després de quatre anys de gran acollida al llarg del territori valencià gràcies a la participació de les biblioteques públiques i els museus etnològics locals en 2020 els monstres valencians arriben a les escoles.

La novetat d’enguany és el projecte ESPANTA LA POR A L’ESCOLA una proposta didàctica per a Infantil i Primària que recupera i actualitza la tradició de parlar de la por en arribar la festa de Tots Sants i el Dia de les Ànimes, alhora que ajuda els infants a conéixer més i millor l’imaginari terrorífic valencià, els seus vincles amb la cultura mediterrània i les relacions amb la festa del Halloween.

Un monstre valencià serà el protagonista de cada curs i servirà de fil conductor en tots els àmbits de coneixement. Així el gegant, la bruixa i el drac, acompanyaran els xiquets i xiquetes d’infantil de 3, 4 i 5 anys, respectivament. Pel que fa a Primària els cursos tindran a l’Home del sac (primer), la Quaratamaula (segon), l’Home dels nassos (tercer), el Dimoni (quart), el Caro (cinqué) i Queixalets (sisé) per adentrar-se en l’anglés, el castellà, el valencià, les matemàtiques, la música o el coneixement del medi.

El projecte educatiu ha estat coordinat i dirigit per Miquel Puig, amb la col·laboració d’Imma Ródenas, Eva Maria Martínez, Maria Giner i Josep Tébar. Les il·lustracions són obra de Lina Vila i el disseny ha estat realitzat per Patricia Bolinches.

El professorat de les escoles ja tenen accesible a través del web de L’ETNO tant la guia del professorat com el dossier de l’alumnat de cada curs. Enguany més que mai l’alumnat necessita espantar la por amb l’ajuda dels monstres valencians.

La programació d’activitats al museu començarà el 20 d’octubre i finalitzarà el 15 de novembre i com cada any es trobaran propostes per a diferents tipus de públic (espectacles, tallers per famílies, tallers escolars, etc.). Aquesta programació s’informarà properament.

Mes INFO: ESPANTA LA POR A L’ESCOLA 2020 (Enllaç)

WhatsApp Portal de Xàtiva