Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Des de totes les associacions que van participar en l’elaboració del projecte (Muixeranga, el Club Xàtiva Voleibol, el Club Tenis-taula Xàtiva, el club de Gimnàstica Rítmica de Xàtiva, AFADAXA, Teatre la Lluna, AMPA Attilio Bruschetti), la comunitat educativa del CEIP Attilio Bruschetti (famílies, alumnes i mestres), així com dels ciutadans del barri de Sant Pere i els seus voltants, i en general, tots els que van donar suport a aquest projecte demanem que l’ajuntament finalitze les obres de l’Espai Esportiu i Cultural de Sant Pere que es va comprometre a construir.

Aquest compromís va sorgir al resultar el projecte de Sant Pere com el segon més votat per la ciutadania, en els que van ser els primers pressupostos participatius, a l’any 2017.

Va ser un treball intens i exigent portat a terme per molts agents implicats per tal de dotar al barri d’unes instal·lacions amb les quals no ha contat mai i donar solució, d’aquesta manera, a una mancança històrica.

Un treball que va tindre moltes vessants com són la coordinació de diferents propostes fins arribar al projecte final o l’exposició en diferents espais públics per donar a conèixer els seus objectius i finalitat, així com la descripció del tipus de construcció. A més de l’enorme tasca de mobilització que es va realitzar, amb la qual cosa es va intentar fer conscient a la gent de la necessitat d’una instal·lació d’aquestes característiques, i aconseguir així els vots necessaris per poder guanyar la votació final.

En definitiva, vam seguir tots els passos necessaris que enteníem que uns pressupostos participatius com aquestos haviem de tindre fins arribar al nostre objectiu.

I tres anys després, les obres continuen totalment paralitzades, tancades amb unes reixes d’obra perilloses i unes restes de material de construcció que també representen un greu perill per a l’alumnat del centre.

A més, amb l’agravi comparatiu de que altres propostes ja han sigut executades i inaugurades, tenint aquestes un menor recolzament per part de la ciutadania (com així ho diu la quantitat de vots obtinguts).

Per tot açò, considerem totalment necessari i prioritari davant qualsevol altre projecte de l’Ajuntament, que es reprenguen i finalitzen les obres del l’Espai Esportiu i Cultural de Sant Pere, com es van comprometre amb els ciutadans de Xàtiva, tant els regidors com l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà.

WhatsApp Portal de Xàtiva