l’Escola de Danses de Xàtiva posa en escena el pregó del Corpus al claustre de l’Antic Hospital

1130

El dissabte 28 de maig de 2016, a les 22.00h al claustre de l’Antic Hospital l’Escola de Danses de Xàtiva posarà en escena el pregó de la festivitat del Corpus. Es tracta d’una proposta escènica que enllaça la tradició més arrelada d’aquesta festa popular amb la modernitat i contemporaneitat dels nous temps. L’actuació anirà en la nova linea encetada en els darrers anys per l’Escola de Danses, on el respecte a l’arrel tradicional es conjuga amb el risc per experimentar noves formes de transmetre el missatge que pretenem plasmar.

Per a aquest acte l’Escola de Danses de Xàtiva ha confiat la figura del pregoner oficial del Corpus en un dels actors xativins amb major renom i projecció: Elies Barberà, amb qui l’Escola ja va treballar en el seu darrer i exitós espectacle conjunt amb la Colla La Socarrà: De la Terra venim. Igualment participarà en l’espectacle el Cor Polifònic Ciutat de Xàtiva, que tindrà un paper important en la representació. En total, unes quaranta persones participaran en Pregó que tindrà una durada aproximada de quinze minuts.

L’Escola de Danses, que ha rebut l’encarrec del Pregó de mans de l’Associació Amics del Corpus, així com el recolzament de la regidoria de Cultura, ha decidit donar un nou caire a aquest acte, introduïnt canvis significatius respecte d’edicions anteriors, com ara l’ubicació en l’interior d’un dels claustres més emblemàtics de la ciutat que facilitarà una major intimitat a la representació, així com l’hora de l’espectacle que en aquest cas es retarda fins les 22.00h i també la tipologia escènica, que varia respecte d’altres propostes realitzades en edicions anteriors.

Des de l’Escola es reconeix el bon fer de les asssociacions i col.lectius que han representat fins aleshores el Pregó del Corpus, tot i que en la representació d’enguany l’Escola pretén aportar la seva visió particular d’aquest acte que anuncia l’arribada a la ciutat d’una de les seves festes més importants i tradicionals.

Cartell-Prego-2016-xarxes-socials-completo-portaldexativa

WhatsApp Portal de Xàtiva