Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Xàtiva ha fet públiques les dades de visites al castell durant el passat pont del Dia de la Constitució i el de la Puríssima. Un total de 3.108 persones van visitar la fortalesa durant el pont, 243 més que l’any passat (2.865 en 2017), el que significa un increment percentual del 8,5%. El dia de major afluència de públic va ser dissabte 8, amb 990 visites, seguit de dijous 6, amb 958 visitants. Diumenge 9, 760 persones s’acostaren a passar el dia al castell, mentre que divendres 7 ho feren 400 persones.

D’altra banda, la Comissió de Foment de l’Ajuntament de Xàtiva ha acceptat per unanimitat la resolució positiva del Club de Producte de Turisme Cultural de l’Associació Castillos y Palacios de España, adherint el Castell de Xàtiva al seu llistat. La comissió també ha aprovat el pagament de les quotes corresponents, que consisteixen en una quota única d’adhesió, per valor de 400 euros, i la quota reduïda corresponent a l’any 2018, per valor de 600 euros. Ara, aquesta adhesió ha d’estar aprovada pel plenari municipal.

Cal recordar que el passat mes de desembre de 2017, l’alcalde Roger Cerdà i la regidora de Turisme, Mariola Snachis, assistiren a una reunió celebrada al castell de Belmonte, organitzada pel Club de Producte de Turisme Cultural de l’Associació Castillos y Palacios de España , presidit per Javier Fitz-James Stuart.

Pel contingut de la reunió es va considerar important que el Castell de Xàtiva s’adherira a l’esmentat club, ja que l’objectiu d’aquesta organització és participar en una estratègia dissenyada per a potenciar un producte cultural i turístic de extraordinari valor, com son els castells i palaus, i s’estima que el de Xàtiva ha de formar-ne part, en tractar-se d’uns dels exemples més importants i representatius d’aquesta tipologia de monuments en tota la Comunitat Valenciana.

D’aquesta manera, i seguint la línia d’apostar per la promoció turística de Xàtiva i potenciar l’atractiu turístic del nostre patrimoni cultural, es va sol·licitar la integració del Castell de Xàtiva a l’esmentat club per tal de contribuir al desenvolupament econòmic, a la creació d’ocupació i a la dinamització de la ciutat com a destí turístic de primer nivell, obtenint resposta afirmativa.

WhatsApp Portal de Xàtiva