Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat el mes d’abril 2021 en la Costera, s’ha situat en 5890 persones, és a dir, 57 aturats registrats més que en el mes anterior i 86 menys que en el 2020, la qual cosa suposa un increment mensual del 0’98% i una disminució interanual del 1’44%.

Quant a la contractació, en la Costera s’han registrat 1042 contractes, la qual cosa ha suposat 495 contractes més que en el 2020 és a dir un 90’49% d’augment interanual. Per gèneres, 510 han sigut a dones i 532 a homes. La contractació indefinida mensual és de 209 contractes i la contractació temporal és de 833 contractes el que significa un 88’67% i la indefinida en 11’33%. Respecte al 2020, la indefinida augmenta en 147 contractes i la temporal augmenta en 348 contractes. Els contractes han sigut de jornada completa, un 57’87% i un 42,13% a temps parcial.

Per a Raül Roselló, Secretari General comarcal d’UGT-PV, “aquest increment es deu al fet que en aquestes comarques tenim un mercat de treball amb forta temporalitat i precarietat. Lamentablement la millora en les xifres del contagi i l’avanç en la vacunació s’han produït amb posterioritat a la a Setmana Santa i encara que es comença a veure la recuperació de l’ocupació, no ha sigut suficient. No obstant això és important reconéixer que anem a una millora en l’ocupació perquè s’ha controlat la destrucció de llocs de treball amb mesures laborals, de suport a les empreses i de protecció social que ens fan tindre una esperança immediata de recuperació econòmica”.

Roselló, considera que “la recuperació és molt dependent encara de les onades de contagis i del ritme de vacunació. Per tant, la millor alternativa per a garantir una millora palpable en l’ocupació i en l’economia és continuar augmentant el ritme de vacunació com es porta fent en les últimes dates. Mentrestant, cal assegurar la màxima protecció sanitària incloent les mesures de restricció necessàries per a evitar una nova onada de contagis, pel perjudicial que seria per a la recuperació que es repetiren els tancaments d’algunes activitats”.

Per a això, Roselló “és fonamental continuar mantenint la protecció a l’ocupació, que ha comprovat tindre uns resultats summament positius, via ERTO i altres prestacions addicionals, així com reforçar al teixit productiu, ja que tots dos factors seran les claus perquè la recuperació siga al més prompte possible. De manera paral·lela, serà necessari impulsar les polítiques actives d’ocupació a través dels Serveis Públics d’Ocupació”.

A més, per a UGT és imprescindible que el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència es trasllade a la realitat i faça un bon ús dels fons de reconstrucció europeus perquè l’economia espanyola es torne en una economia i societat més digitalitzades, productives i respectuoses amb el medi ambient. I això implica un canvi de model productiu que genere ocupacions de qualitat.

I això passa també per la derogació de la reforma laboral de 2012, que només ha generat acomiadaments, pobresa i desigualtat entre la població del nostre país, una reforma de pensions que faça justícia a les persones treballadores que han acabat el seu cicle laboral i augmentar l’SMI, entre altres mesures. En definitiva, que el Govern complisca tots els compromisos adoptats amb les persones.

WhatsApp Portal de Xàtiva