Les incerteses causen un lleuger repunt de l’atur a la Costera

110

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat el mes de març 2022 en la Costera s’ha situat en 4862 persones, és a dir, 40 aturats registrats més que en el mes anterior i 971 menys que en el 2021, la qual cosa suposa un increment mensual del 0’83% i una disminució interanual del 16’65%.

Quant a la contractació, s’han registrat 1183 contractes, la qual cosa ha suposat 112 contractes més que en el 2021 és a dir un 10’46% d’augment interanual. Per gèneres, 588 han sigut a dones i 595 a homes. La contractació indefinida mensual és de 477 contractes i la contractació temporal és de 706 contractes el que significa un 59’68% i la indefinida en 40’32%. Respecte al 2021, la indefinida augmenta en 207 contractes, un 76’67% més i la temporal disminueix en 95 contractes. Els contractes han sigut de jornada completa, un 51’06% i un 48’94% a temps parcial.

Per a Raül Roselló, Secretari General Comarcal d’UGT-PV, “les dades de l’atur del mes de març registren un lleuger repunt encara que l’evolució interanual continua sent molt positiva amb un descens de més del 14% en les tres comarques. També contínua millorant la qualitat de l’ocupació gràcies a la reforma laboral, amb un augment interanual de contractes indefinits del 40% en la Canal, 76% en la Costera i 134% en la Vall. Tot això, malgrat les incerteses econòmiques provocades per la guerra a Ucraïna, l’increment de l’IPC i un mes plujós que no ha permés rellançar el sector turístic i de l’oci”.

Roselló incideix que “si bé encara és prompte per a confirmar si aquest canvi de tendència de la contractació serà permanent, les bones dades que es venen registrant en aquest primer trimestre suposen un indici d’esperança per a un mercat de treball que tradicionalment s’ha caracteritzat pel domini de l’ocupació temporal i la subocupació involuntària. Acabar amb la inestabilitat i la rotació laboral millorarà la qualitat de vida de la població treballadora, allunyant-la de la incertesa i la insuficiència salarial que envolta a l’ocupació precària, i possibilitarà que les empreses siguen més productives”.

En relació a la situació internacional, Roselló considera necessari el pla anticrisi del Govern. Un conjunt de mesures dissenyades per a, amb caràcter excepcional i temporal, minorar l’impacte derivat de la guerra a Ucraïna, establint ajudes per a mantindre l’activitat econòmica i protegir el teixit productiu al mateix temps que se sostenen els salaris i les rendes de les famílies.

Roselló valora positivament “les restriccions temporals a l’acomiadament per causes relacionades amb l’increment del cost de l’energia aprovades pel govern per a totes aquelles empreses que reben ajudes del pla, que s’uneix a la ja existent per a aquelles empreses que tenen en ERTO als seus treballadors. És imprescindible salvaguardar l’ocupació davant adversitats econòmiques, prevalent la utilització d’altres opcions menys traumàtiques”.

WhatsApp Portal de Xàtiva