Les forces i cossos de seguretat efectuen 154 denúncies des de l’inici de l’Estat d’Alarma a Ontinyent

El regidor de Policia qualifica la xifra de «contenida» i agraeix a la ciutadania el seu «civisme, disciplina social i comprensió» davant una situació que requereix accions extraordinàries

183

Solopizza Xàtiva

Les diferents forces i cossos de seguretat que actuen a Ontinyent i el seu terme (Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil) han efectuat un total de 154 denúncies des
de l’inici de l’Estat d’Alarma a Ontinyent. El regidor de Policia Local, Pepe Gandia, qualificava la xifra de «contenida en comparació amb altres ciutats, que mostra el civisme, la disciplina social i la comprensió que està tinguen la ciutadania d’Ontinyent davant una situació mai viscuda en la nostra història recent, i que requereix accions extraordinàries com les decretades pel Govern Central», explicava.

Gandia explicava que s’han fet més de 400 controls, on en la majoria dels casos només s’ha hagut d’advertir a la ciutadania de la importància del compliment de les mesures imposades a nivell estatal per tal de fer front i controlar la pandèmia per salvar el màxim de vides possibles. Amb tot, i seguint les instruccions de la Delegació del Govern d’anar incorporant sancions i mesures coercitives davant els reiterats incompliments d’algunes persones, s’està procedint a efectuar denúncies, que al cas d’Ontinyent tenen la seua major freqüència en situacions com l’ús del vehicle per més d’una persona; deambular per la via pública sense trobar-se en les situacions admeses al Decret d’Estat d’Alarma o l’ús d’algun establiment per dur a terme reunions. Les sancions que imposa el Govern d’Espanya poden anar dels 100 als 60.000 euros, segons el cas.

El regidor de Policia, agraïa als i les agents i els dispositius d’emergències «l’esforç i sacrifici» que estan fent estos dies, «un esforç que estan fent també moltes altres persones que no poden quedar-se a casa per contribuir a que la situació puga conduir-se de la millor manera possible. Un esforç que demanem a la ciutadania que continue corresponent-lo atenent a les indicacions que es fan des de les administracions, sempre per tal d’evitar posar en perill a les persones, salvar vides i eixir d’esta situació entre totes i tots», concloïa.

WhatsApp Portal de Xàtiva

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva