Les falles podran utilitzar gratuïtament el Gran Teatre

419

Solopizza Xàtiva

Ahir, l’Ajuntament de Xàtiva i la Junta Local Fallera signaren el conveni de col·laboració que estableix que les comissions falleres de la ciutat poden utilitzar les instal·lacions del Gran Teatre o, en el seu cas, del Centre Cultural Xàtiva (CCX), de manera gratuïta, una vegada a l’any. El conveni, a proposta del regidor de Falles i Festes, Pedro Aldavero, té com a objecte el foment de les arts escèniques i manifestacions culturals de les comissions.
La finalitat del conveni és incidir en el foment, valoració i incentivació de les activitats culturals de les comissions. A tal fi, el document valora la promoció i utilització del valencià, oral i escrit, així com el desenvolupament d’actes relacionats directament amb les arts escèniques, tot considerant aspectes com la complexitat tècnica dels muntatges, les interpretacions o els decorats utilitzats.
El text també posa en valor la quantitat de públic assistent als actes que les falles desenvolupen en el Gran Teatre, establint un aforament mínim de 150 persones. Així mateix, el conveni compromet la col·laboració del món faller amb la festivitat del Corpus, establint la participació de quatre membres de cada comissió fallera en la processó cívica.
L’Ajuntament es compromet a cedir gratuïtament les instal·lacions del Gran Teatre durant un dia, podent també les comissions dur a terme els assajos el dia anterior. Aquelles comissions que no pogueren complir els requisits d’utilització del Gran Teatre podran fer ús gratuït de les instal·lacions del CCX.
L’esport per a adults començarà l’1 de setembre
D’altra banda, el també regidor d’Esports ha anunciat l’inici de les activitats d’esport per a adults per al proper 1 de setembre. Les activitats, per a les quals ja està obert el període d’inscripció, s’estendran fins el 30 de juny de 2017. Enguany hi ha una nova modalitat esportiva respecte a l’oferta de l’any passat. Es tracta de la zumba que es durà a terme a la Ciutat de l’Esport, dilluns i dimecres. Els preus de totes les modalitats esportives són els mateixos que la temporada passada.
Les escoles esportives municipals, per a xiquets i xiquetes, comencen com sempre l’1 d’octubre i la novetat es l’escola d’esgrima.
Aldavero també ha anunciat que en breu el Consell Esportiu Municipal lliurarà les subvencions que els esportistes federats menors d’edat sol·licitaren a través dels seus clubs, destinades a cobrir les quotes que aquestos esportistes abonen anualment als seus equips. Han estat un total de 24 esportistes els qui es beneficiaran de la subvenció. Els clubs sol·licitants han sigut el Club Xàtiva Futbol Base, Club Voleibol Xàtiva, Club d’Atletisme Xàtiva, Club Bádminton Xàtiva y Nou Basquet Xàtiva. Les subvencions van des del 100% de la quota en 17 casos, 75% en 6 casos i del 50% en un únic cas.

WhatsApp Portal de Xàtiva

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva