Les Falles 2022 arriben a Xàtiva amb l’acte d’imposició de bandes

212

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

  • Fotografies: Junta Local Fallera de Xàtiva

L’olor a falles ja recorre els carrers xativins, i es que aquest dissabte al Gran Teatre va tindre lloc l’acte d’imposició de bandes a Patricia Viñes i Marives Puchades com a Falleres Majors de Xàtiva, a les Corts d’Honor i a les Falleres Majors de les diverses comissions de la ciutat.

L’acte va començar amb el só de la pólvora característica dels castells fallers, seguit de les Falleres Majors de Xàtiva Patrícia Viñes i Marives Puchades recordant els dies previs a la pandèmia, quan els nervis per celebrar la seua gran festa estaven a “flor de pell” l’anterior acte d’imposició de bandes.

Guarde en la memòria els primers passos cap al lloc on es compleixen els somnis: el Gran Teatre, que tants secrets fallers guarda dins d’ell” expressà Patricia Viñes. “Nervis, emoció, agraiment, orgull, alegria, satisfacció… i de segur que vaig sentir algun altre mes“, recorda Marives Puchades, fent broma amb el fet que “encara que la banda és per a tota la vida, l’any s’acaba, i en el nostre cas ha durat un poquet més“.

Ja estem ací, hem tornat, amb moltíssimes ganes de viure el que ens falta” s’alegra Marives, “no totes xiquetes poden dir que tenen dos bandes de fallera major infantil“. Per a Patricia “el somni de reprendre l’activitat ja és una realitat. Tornem a il·lusionar-mos amb cada acte i molt prompte arribarem a la nostra setmana més especial“.

A més, en aquest acte, es va fer entrega de dos guardons importants per a les Falles de Xàtiva com són l’Insígnia d’Or de la Junta Local Fallera i el Socarrat d’Honor.

La Insígnia d’Or de la Junta Local Fallera va recaure en el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent per la seua gran labor durant aquests darrers anys per vetlar per la salut de totes les persones.

Margarita Llaudes va voler agrair aquest reconeixement i va donar les gràcies en nom de tots els sanitaris (i no sanitaris) per “aguantar” aquests dos anys de pandèmia.

El Socarrat d’Honor va recaure en Pascual Gil i Torregrosa, faller de socarrel a la comissió Sant Feliu i que treballa incansablement per la seua comissió. Però cal destacar, que Pasqui, com és més conegut, és la persona que fa possible que qualsevol acte faller al Gran Teatre ixca excelent.

 

690 són els dies que han passat des que anunciarem amb moltíssima tristesa que les falles 2020 no anaves a celebrar-se” va començar l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà. “L’amenaça d’un nou virus paralitzava tota l’activitat fallera a tan sols 5 dies abans de la setmana gran de les falles. Però la vida sempre dona segones oportunitats… i per això estem hui ací. Mai és tard” va continuar.

Estic segur que seran unes falles diferents, però que permetran tornar a traure (darrere una mascareta) un somriure. Esperem que la situació es normalitze en les pròximes setmanes i que gaudiu d’unes festes plenes, en les quals la música, l’olor a pólvora i l’alegria tornen a omplir els carrers de la nostra ciutat” va finalitzar l’alcalde.

WhatsApp Portal de Xàtiva