Solopizza Xàtiva

Més d’un centenar de xiquetes i xiquets han participat en l’activitat

Hui divendres 11 d’agost acaben les escoles d’estiu que la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Xàtiva ha organitzat als Col·legis Gozalbes Vera i al Martínez Bellver. La regidora Amor Amorós ha mostrat la seua satisfacció pel funcionament de l’activitat: “el servei és una alternativa ideal d’oci educatiu per als xiquets i xiquetes de la ciutat on es fomenta la seua creativitat, la responsabilitat, l’autonomia, el respecte, el gaudir del temps lliure i el medi ambient, i la socialització i respecte als seus iguals tot a partir d’activitats participatives i motivadores per a ells”.

Amorós ha assenyalat que l’objectiu de la iniciativa és “contribuir a la formació integral dels xiquets i xiquetes al mateix temps que troben un espai actiu de diversió on aprofitar una part del seu temps d’oci durant les vacances. A més d’ajudar a les famílies en la conciliació laboral”.

Enguany, l’Ajuntament ha programat setmanes amb temàtiques específiques i diferents. Les temàtiques s’han escollit per commemorar l’any internacional del turisme sostenible per al desenvolupament amb la finalitat de reconèixer la importància de promoure una millor comprensió entre pobles, una major consciencia de la riquesa del patrimoni de les diverses civilitzacions i cultures, treballant amb el Lema: “Pau entre Cultures”.

L’activitat s’ha desenvolupat des del 3 de juliol a l’11 d’agost, de 9:00h. a 13:00h. No obstant, s’ha ampliant l’horari d’entrada i d’eixida, sent aquest de 8’00 h. a 14:00 h. amb la finalitat d’oferir servei complet i de vetlar per les necessitats de les famílies i dels xiquets i xiquetes. Amb l’ampliació de l’horari s’han creat dues activitats extres en les que han participat un 20% dels assistents:

L´HORA DELS DEURES ( De 8,00 a 9:00h):
Els xiquets que han participat en aquesta hora han pogut realitzar repàs escolar o altres activitats com a pintura, manualitats, dibuix…

LA LUDOTECA (De 13:00 a 14:00h):
Els participants en l’hora de Ludoteca han gaudit de de jocs, joguets, contes i fitxes per a que s’entretingueren una vegada finalitzada l’escola a les 13:00h.

Totes les activitats s’han realitzat per grups d’edat i supervisades pels monitors i monitores. A més, cada centre ha comptat amb un coordinador/a. Les activitats han sigut molt variades, gaudint també de les eixides a les piscines municipals i visites a llocs emblemàtics de la ciutat.

Els grups han tingut un màxim de 14 xiquets/es i un mínim de 7, millorant la ratio exigida per l’Ajuntament.

Enguany la novetat és que s’ha ampliat l’edat dels participants fins als 12 anys, en el cas de que tingueren algun germà matriculat. Per tal de millorar el servei per a properes edicions s’ha passat una enquesta de satisfacció a totes les famílies usuàries.
Las escuelas de verano finalizan con un balance positivo

 

WhatsApp Portal de Xàtiva