Les Corts Valencianes aproven un PNL en adhesió a la sol·licitud de COESPE

57

Solopizza Xàtiva

Ahir, 22 de setembre les Corts Valencianes van aprovar en la seua Comissió de Benestar Social un PNL presentat per Unides Podem i Compromís “adherint-se a la sol·licitud de COESPE d’instar el govern de l’Estat, mitjançant el Ministeri d’Hisenda, al fet que es realitze una auditoria dels comptes de la Seguretat Social amb l’objectiu de tindre un coneixement precís del decisiu paper que aquesta ha desenvolupat en la construcció de les institucions del nostre estat de benestar. Aquesta auditoria ha de quantificar l’import total de les denominades despeses impròpies a càrrec de les cotitzacions socials.”

Així mateix, “sol·licitar al govern de l’Estat que s’efectue la compensació adequada a la Caixa única de la Seguretat Social una vegada quede determinat per l’auditoria el volum total de les despeses impròpies a càrrec de les cotitzacions socials”.

El resultat de la votació en la Comissió de Benestar has sigut de 5 vots a favor (UP, COMPROMÍS i CDs), 4 abstencions (PSPV, PP) i 2 en contra (VOX i No adscrita)

Des de COESPE i, especialment, des de la seua Coordinadora Valenciana volen agrair, en primer lloc, el suport dels partits (UP i COMPROMÍS) que han recollit la nostra petició i l’han traslladada al Parlament de tots els valencians i, en segon lloc, la votació favorable de CDs. “Creiem que el sentit de la votació deixa a cada formació en el lloc que li correspon respecte a la seua sensibilitat i comprensió amb les nostres justes reivindicacions” han declarat.

Des de COESPE ressalten que, encara que propostes similars s’han aprovat en multitud de localitats de tota Espanya, és la primera vegada que un Parlament Autonòmic acorda dirigir-se al govern en aquest sentit. Recordem que COESPE està preparant una gran concentració a Madrid el pròxim 16 d’octubre, un dels lemes del qual serà la petició d’aquesta auditoria.

Estem obstinats en ella, perquè així es demostrarà que el sistema públic de pensions ha sigut i és sostenible i que només interessos financers i privatitzadores han permés amb aquest parany de les “despeses impròpies” estendre la falsa idea del “fals dèficit” de la S/S, per a fer-se amb la gestió dels fons recaptats pels qui realment treballen i cotitzen a la S/S” han aclarit.

Esperem que aquesta iniciativa aprovada en les Corts Valencianes, s’expandisca a altres parlaments autonòmics i al nacional i que els carrers de Madrid siguen el pròxim 16 d’Octubre un clam sol·licitant aquesta auditoria.

WhatsApp Portal de Xàtiva