Solopizza Xàtiva

Centelys

La regidora de Falles de l’Ajuntament de Xàtiva, Lena Baraza, a mena de balanç de legislatura, ha destacat l’increment d’un 70% en la quantitat destinada als premis econòmics per als monuments fallers, que ha passat de 13.000 euros en 2015 a 22.000 euros en 2019.

Per a Baraza, l’ampliació de la quantitat econòmica i el número de premis concedits en la present legislatura “ha suposat un incentiu per a que les falles invertisquen més en el monument”, fet refrendat per Jesús González, qui ha afirmat que “enguany les comissions falleres dediquen més de 300.000 euros a l’essència de les falles que són els monuments, la qual cosa suposa un augment de la qualitat que ja s’ha pogut apreciar a l’exposició del ninot”, a juí del president de la JLF. Com a exemple, González ha destacat que en 2019 hi haja 6 falles en la secció especial infantil, “cosa que no havia passat mai”, segons afirma el president.

Baraza ha explicat que tot açò respon a la voluntat del govern municipal de què “Xàtiva siga també un referent en el món de les falles i que aquestes també es convertisquen en un atractiu turístic”. González, per la seua banda, ha dit que “aquest ajuntament ha demostrat la seua aposta per les falles i per la seua essència, com són els monuments”.

WhatsApp Portal de Xàtiva