Solopizza Xàtiva

Centelys

  • El Ple de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua va aprovar ahir l’informe elaborat per la Secció d’Onomàstica per a canviar el topònim oficial del municipi de Villanueva de Castellón per Castelló, com a forma única, ja que considera que esta és «la denominació correcta i adequada des del punt de vista històric i lingüístic”, segons l’acord.

L’informe de la Secció d’Onomàstica, firmat pel seu president, el catedràtic Emili Casanova, afirma que el topònim Castelló és “la manera tradicional per la qual és coneguda la població en tota la comarca i per tots els veïns”. L’estudi també fa referència a aspectes històrics del nom des del segle XIII.

Igualment, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua analitza les formes escrites documentades, des de les més antigues (Castelló de XàtivaLa vila nova de Castelló o Castelló de Carcaixent), a les més actuals (Vilanova de CastellóCastelló de la RiberaVillanueva de Castellón). En totes les formes l’element comú és el topònim Castelló.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua traslladarà la resolució aprovada hui a la Direcció General d’Administració Local per a seguir la seua tramitació, un procés iniciat per l’actual corporació municipal amb el propòsit de trobar una solució definitiva a les disputes veïnals motivades pel nom de la localitat.

WhatsApp Portal de Xàtiva