L’associació “Una Huella en el Corazón” indignada per les declaracions de Roger Cerdà i Reme Sinisterra

520

Solopizza Xàtiva

Tal com venim inormant des de fa uns mesos, i com ja es va anunciar la setmana passada, el consistori ha trencat tota classe de relació amb “Una Huella en el Corazón”, l’associació que duia a terme el control de les colònies felines a Xàtiva.

Tot i que aquest fet ha pogut sorprendre a molts, l’associació ja venia advertint de la seua precària situació des del mes de juliol, ja que de la gran quantitat de naixements i operacions feia molt complicada l’actuació de les voluntàries. Recordem que al mes de juliol aquesta associació demanava a l’Ajuntament que ajudara a sufragar els costos de les esterilitzacions, ja que la gran quantitat de casos d’abandó i cirurgies oculars als bebés que rescataven les portava econòmicament ofegades. Segons han informat les voluntàries a aquest mitjà, en total son uns 3.500€ que han pagat dels seus sous i sense rebre cap tipus d’ajuda.

Al llarg d’aquesta última setmana, i des de l’anunci per part dels animalistes del cesse del conveni per part de l’Ajuntament, tant l’alcalde Roger Cerdà com la Regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra, han donat diverses entrevistes mostrant el seu punt de vista al respecte.

Una setmana de declaracions intenses

A finals de la setmana passada, l’alcalde va fer unes declaracions en la Cadena SER on afirmava que “en eixe conveni hi ha una sèrie d’obligacions, obligacions que s’han de justificar i, certament, no s’han justificat com cal per part de l’associació. (…) Per a tindre un control, tenim que tindre clarament detallades aquelles accions que es fan per part d’aquesta associació, i hem vist que no s’estava desenvolupant de la manera que contemplava el propi conveni que s’havia fet amb aquesta associació“.

Aquestes declaracions van ser rebudes per les voluntàries amb molta indignació, ja que -pareix- que s’estava acusant a l’associació de no portar a terme les esterilitzacions.

Per altra banda, aquest dilluns tant “Una Huella en el Corazón” com el seu advocat Ramiro, van donar una entrevista en “Cope-Inercomarcas”. En aquesta intervenció, la presidenta de l’associació va dir que “aquests 3.000 euros és una ajuda necessària, que no dona per a molt, però necessària al fi i al cap. (…) Des de 2018 s’han esterilitzat un total de 115 gats i gates i hi han hagut 228 adopcions. Però la problemàtica segueix, no podem parar aquest treball, ja que tot el treball que hem fet nosaltres aniria a la basura“.

Ramiro, el seu advocat, va dir que el propi ajuntament va al·legar aquest cessament a causa d’un tràmit jurídic-administratiu -recordem que la memòria que devia presentar l’associació va ser presentada el dia 6 de febrer, quatre dies hàbils després de finalitzar el plaç-. Segons Ramiro és en juliol quan, després de donar per vàlida la documentació aportada i demanar dos modificacions, quan l’ajuntament fa una reunió de seguiment i comunica a l’associació que volen cessar el conveni perquè aquest document -que el mateix ajuntament va donar per vàlid- no era vàlid a causa d’incompliment del plaç establit feia sis mesos.

Segons Ramiro “No es tracta del fet que aquest conveni vaja renovant-se cada any. Aquest conveni estava en vigor. (…) No estem parlant de documentació que genere un acte, no estem parlant de documentació que genere un contracte. No. El contracte estava en vigor“.

A aquesta intervenció, tant “Una Huella en el Corazón” com el seu advocat, insisteixen en el fet que l’Ajuntament paga directament als veterinaris pels serveis prestats.

Així mateix també afirmen que la pròpia regidora demanava en les seues modificacions que les memòries foren més generalitzades. Afirmacions que contrasten molt amb les donades feia uns dies per l’alcalde a la Cadena Ser, on demanava tindre clarament detallades les accions que duia a terme l’associació.

Fem especial èmfasi a les paraules de l’advocat de l’associació, que afirmava que “tinc molt clar que no hi ha cap voluntat per part de l’ajuntament d’arribar a un consens amb l’associació. Desconec el que hi ha darrere d’açò, però algun motiu ha d’existir

Aquestes últimes declaracions xoquen molt amb les declaracions que va fer Roger Cerdà en contestació a aquesta entrevista. Segons l’alcalde de la ciutat “es genera un dubte de com s’estan gastant aquests fons públics” i que “realment no s’estan complint els objectius marcats en aquest conveni“. Segons l’alcalde, el principal problema és que l’ajuntament no tenia la informació on es detallara la finalitat de les partides pressupostàries atorgades al control de les colònies felines.

Roger Cerdà continua la seua intervenció dient que “no hi havia una voluntat manifestada per part de l’associació de registrar com corresponia cada una de les qüestions i, per tant, la situació ha arribat fins aquest punt“.

Des de l’associació mostren la seua total indignació respecte a aquestes declaracions. No entenen com el mateix alcalde les acusa de “generar un dubte amb els fons públics i no complir amb els objectius“, donat que elles no interfereixen en el pagament de les esterilitzacions (recordem que els veterinaris facturen directament a l’Ajuntament) i en la memòria presentada estan tots els gats que han sigut esterilitzats en l’any 2019.

Punxeu ací per a veure la memòria de l’any 2019 que va presentar l’associació: Memoria de actuaciones CES

Pla Integral de Salut Animal i veïnal

Finalment, en el dia d’ahir, Reme Sinisterra va presentar a “Cadena Ser” el “Pla Integral de Salut Animal que vetlarà tant pels drets dels animals com els dels veïns“. Segons Reme Sinisterra, aquest Pla Integral realitza funcions de control felí i fa especial èmfasi en el fet que s’ha d’informar correctament a la ciutadania respecte a aquest control. El principal problema d’aquestes declaracions radica en el fet que per part de l’ajuntament no s’ha fet abans cap campanya informativa sobre el control de les colònies, i l’única ajuda que rep l’associació és per a pagar esterilitzacions, no per a fer campanyes informatives.

A la pregunta del locutor sobre el nombre de colònies a la ciutat, la regidora ha contestat “no ho sé, no t’ho puc dir, és que registrades en el conveni no sé si hi havia entre 7 o 10, no recorde exactament“. Aquestes declaracions ja han sigut “la gota que ha colmat el got” per a les voluntàries del C.E.S., ja que a la seua memòria hi havien 20 colònies registrades a la ciutat. Aquestes declaracions, per a l’associació, demostren que la regidora ni siquiera s’ha dignat a llegir el conveni.

Al comunicat que el C.E.S. va publicar ahir al seu mur de Facebook escriuen:

“¡Qué vergüenza señora Sinisterra! Si hubiese leído nuestra memoria sabría que gestionamos 20 colonias, y que los recursos que el ayuntamiento destina a este proyecto, tal como se especifica en la memoria, y teniendo en cuenta la población real de felinos en la ciudad, la cantidad destinada de 3.000€ es RIDÍCULA.
Hemos puesto en conocimiento del ayuntamiento en innumerables ocasiones la necesidad de aumentar la inversión. Son muchas más las colonias que crecen sin control y que no podemos gestionar sin los recursos necesarios y así también consta en la memoria”.

“Una Huella en el Corazón” continua amb el seu intent d’arribar a un acord

Per finalitzar, “Una Huella en el Corazón ha informat a aquest mitjà que, encara no han desistit en l’intent de poder portar endavant el conveni del C.E.S cosa que, ha dia de hui ja pareix complicat, doncs l’Ajuntament a pres una altra direcció sense comptar en cap moment amb aquestes voluntàries que porten dos anys treballant amb els gats de la ciutat.

Conciliació prèvia a la querella per injúries i calúmnies contra Roger Cerdà i Reme Sinisterra

L’advocat d'”Una Huella en el Corazón” ha anunciat hui que han presentat l’obligatòria de conciliació prèvia a la querella per injúries i calúmnies contra Roger Cerdà i Reme Sinisterra per totes aquestes declaracions:

WhatsApp Portal de Xàtiva

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva