L’anàlisi d’aigües residuals descarta la presència de la variant britànica a Xàtiva

171

Solopizza Xàtiva

El nou procediment d’anàlisis d’aigües residuals que aplica l’empresa contractada per l’Ajuntament de Xàtiva descarta la presència de la variant britànica a la nostra ciutat actualment.

La variant de Kent

La variant del coronavirus trobada per primera vegada a la regió britànica de Kent és preocupant perquè en un futur podria soscavar la protecció que ofereixen les vacunes contra la malaltia de COVID-19, segons la cap del programa de vigilància genètica del Regne Unit, Sharon Peacock. “La variant de Kent agranarà el món, amb tota probabilitat”, va declarar a la BBC.

El coronavirus ha matat a 2,35 milions de persones i ha afectat la nostra vida normal, però les noves variants han fet témer que les vacunes hagen d’ajustar-se i que la gent necessite reforçar la inoculació. Peacock va assenyalar que les vacunes fins ara són eficaces contra les variants al Regne Unit, però que les mutacions podrien soscavar els resultats de la vacunació.

“El preocupant d’això és que la variant 1.1.7. que hem tingut circulant està començant a mutar de nou i a obtindre noves mutacions que podrien afectar la forma en què manegem el virus en termes d’immunitat i eficàcia de les vacunes”, va afirmar Peacock a la BBC.

Aquesta nova mutació, identificada per primera vegada en Bristol, en el sud-oest d’Anglaterra, ha sigut designada com a “variant preocupant”, pel Grup Assessor d’Amenaces de Virus Respiratoris Nous i Emergents.

Hi ha tres variants principals conegudes que preocupen els científics: la sud-africana, coneguda pels científics com 20I/501Y.V2 o B.1.351; la britànica o de Kent, oficialment 20I/501Y.V1 o B.1.1.7; i la brasilera, denominada P.1.

Les dues vacunes COVID-19 desenvolupades per Pfizer/BioNTech i AstraZeneca protegeixen contra la principal variant britànica.

Una vegada que hàgem controlat el virus o que haja mutat per a deixar de ser virulent, és a dir, per a causar malalties, podrem deixar de preocupar-nos per ell” va finalitzar.

WhatsApp Portal de Xàtiva

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva