L’Alcúdia de Crespins s’ha adherit recentment a l’Associació Valenciana de Municipis a favor de la Recollida Selectiva Porta a Porta impulsada per la Conselleria de Medi ambient de la Generalitat Valenciana. Aquesta associació s’ha creat sota el marc d’una jornades tècniques que es van celebrar a Orba, El Verger i Dénia i que van finalitzar el passat 20 de setembre.

La constitució d’aquesta associació, de caràcter voluntari, suposa un canvi en la gestió de residus urbans que naix amb l’objectiu d’estendre entre els municipis els sistemes de recollida selectiva d’elevat rendiment, com el porta a porta. Amb aquesta agrupació, els municipis es comprometen a treballar sobre la base del residu zero, a través d’un nou sistema de recollida selectiva i tindran dos anys per a implantar la nova recollida selectiva, en tot o part del seu terme municipal, però almenys per a quatre fraccions de residus.

El col·lectiu ha sigut constituït pels municipis d’Orba, Rafal, Banyeres de Mariola, Aiora, El Verger, Sax, Dolores, Bocairent, Sueca, Monóver, l’Azúbia, l’Alcúdia de Crespins, Xàbia, Villena, Asp i Pedreguer. No obstant açò, l’associació podrà ampliar-se conforme nous municipis ho sol·liciten.

La regidora de Serveis Públics Municipals en l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins, Àngels Perales, ha manifestat el seu content en dir que “em sembla el sistema més net, senzill, efectiu i còmode per als usuaris i, a més, garanteix que podrem complir la nova normativa europea per a l’any 2020”.