alcudia-crespins-portaldexativa

Solopizza Xàtiva

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ha rebut en el matí del 30 d’octubre el diploma per la seua adhesió a l’IV Pla de Salut 2016-2020 de la Comunitat Valenciana. Aquest pla persegueix millorar el nivell de salut i reduir les desigualtats en matèria de salut en la societat amb actuacions concretes des de l’administració comptant amb la participació ciutadana. cal recordar que la proposta d’adhesió es va sotmetre a votació en el ple del passat mes de maig i va obtenir el recolçament dels vuit regidors que conformen l’equip de govern, PSOE i Compromís i l’abstenció dels edils del Partit Popular.

La gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Margarita Llaudes, ha mostrat el seu content amb l’adhesió de l’Alcúdia de Crespins a la Xarxa Salut i en la reunió mantinguda al costat de l’alcalde del municipi, Pepe Garrigós; el vicealcalde, Roberto Graner i la regidora de Sanitat, Inma Penadés, ha posat a la disposició del consistori municipal tota l’ajuda que necessiten a l’hora de realitzar activitats. A la reunió també ha assistit el director general de Salut Pública de Xàtiva, Guillermo Jorques; el director d’Atenció Primària, Ricardo García i la directora d’Infermeria Primària, Inma Moltó.

Per la seua banda, la regidora de Sanitat en l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins, Inma Penadés, ha mostrat el seu content amb aquesta actuació “perquè ens permetrà realitzar activitats per a millorar la salut dels veïns de l’Alcúdia de Crespins i a més, Xarxa Salut és una oportunitat per a millorar la sanitat des de l’àmbit local, que és on treballem, volem i somiem, en definitiva, vivim”. Penadés ha explicat que ja s’estan realitzant activitats com la gimnàstica de manteniment per a les persones majors “on vam haver d’ampliar les places així com l’horari a causa de l’alta demanda” o els tallers que s’han impartit recentment entre l’alumnat de l’IES Sivera Font de l’Alcúdia de Crespins en matèria de prevenció d’alcohol.

La regidora ha afegit que les actuacions locals se centraran a “desenvolupar més accions formatives i de capacitació dels membres del grup impulsor del projecte; analitzar la situació de salut del municipi de forma participativa, incorporant els recursos locals que generen salut així com desenvolupar projectes orientats a promoure la salut en els diferents entorns de la vida de les persones en l’àmbit municipal”.

WhatsApp Portal de Xàtiva