L’Alcúdia de Crespins organitza un acte nocturn per observar les llàgrimes de Sant Llorenç

L’activitat, que comptarà amb una explicació d’aquest fenomen, tindrà lloc al Camp de Tir de la Plana el 13 d’agost a les 22.30 hores

183

Solopizza Xàtiva

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins, juntament amb l’Associació Eco-Cultura La Garrofera, ha organitzat per al divendres, 13 d’agost, a les 22.30 hores, al Camp de Tir de la Plana la “I Observació de Pluja d’Estrelles. Llàgrimes de Sant Llorenç” per veure els Perseids. Una pluja d’estels fugaços molt intensa que s’encenen en entrar a l’atmosfera terrestre i que es pot observar des del 17 de juliol i fins al 24 d’agost.

A banda de l’observació d’aquest fenomen estiuenc, també hi haurà una explicació astronòmica del seu perquè per part d’un expert en la matèria, com ha explicat, Amparo Albalat, regidora de l’àrea, qui ha assenyalat que els Perseids “es poden veure des de qualsevol punt, encara que és millor evitar la contaminació lumínica. Per això, precisament, hem pensat que el Camp de Tir de la Plana és un punt idoni per observar el cel i a més ens explicaran per què ocorre cada any aquesta pluja d’estrelles”.

Tanmateix, i conscient que es troben en pandèmia, Albalat ha recordat que serà obligatori l’ús de la mascareta, i ha recomanat a la gent que vulga pujar a gaudir d’aquest espectacle nocturn que “porte jaqueta, llanterna i alguna tovallola per seure a terra“.

WhatsApp Portal de Xàtiva