Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ha instal·lat al terrat de la Casa de la Música mòduls solars fotovoltaics per a generar energia destinada al consum de l’edifici. Es tracta de les primeres plaques solars que instal·la el consistori en edificis municipals en la seua aposta per les energies renovables i el medi ambient, com ha explicat el regidor de Medi Ambient, Jordi Caparrós.

Aquest tipus d’instal·lació, que s’anomena d’autoconsum, utilitza l’electricitat generada pel consum del punt on es produeix i l’energia sobrant la injecta a la xarxa elèctrica, a més disminueix la quantitat de CO₂ que s’expulsa a l’atmosfera i converteix l’edifici en un punt eficient. El projecte ha comptat amb una inversió de 8.800 euros dels quals el 50% ha estat subvencionat per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Amb açò, la Casa de la Música “es converteix en el primer edifici municipal on l’Ajuntament porta endavant una instal·lació de plaques fotovoltaiques per a consum propi“, ha assenyalat Caparrós, qui a més ha manifestat que aquesta iniciativa “demostra el compromís de l’Alcúdia de Crespins per reduir els efectes del canvi climàtic, avançar en la transició energètica i fer del nostre poble un lloc més sostenible“.

WhatsApp Portal de Xàtiva