L’Alcúdia de Crespins instal·la dos panells informatius turístics i organitza la sèptima edició del Trail

101

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

L’Alcúdia de Crespins instal·la dos panells informatius turístics al voltant de l’ermita

  • L’objectiu és aportar informació i donar a conéixer les principals dades i característiques del conjunt dels casalicis i de l’edifici de l’ermita

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ha instal·lat dos panells informatius al voltant de l’ermita amb l’objectiu d’aportar informació i donar a conéixer les principals dades i característiques del conjunt dels casalicis que componen el Via Crucis i de l’edifici de l’Ermita del Crist del Calvari, alhora que s’aposta per la informació turística i senyalització del patrimoni per a veïnes, veïns i visitants.

En aquest sentit, pel que fa al primer panell informatiu, està col·locat a l’inici del camí del Via Crucis i dona informació sobre el conjunt de les estacions que el componen (casalicis).

En concret, al panell es fa una breu descripció sobre la construcció dels mateixos i els materials empleats. Pel que fa a l’altre panell, situat enfront de l’ermita, ofereix informació sobre les principals dades històriques de l’edifici religiós.

A més a més, aquesta senyalització exterior dissenyada en alumini amb una grandària de 50×150 cm composta per una fotografia, una descripció en valencià i castellà, l’escut de l’Alcúdia de Crespins, compta amb uns codis QR que ens remet a la pàgina web de l’Ajuntament on s’amplia la informació d’aquests béns locals.

Per al regidor de Turisme, Pedro Garcia, aquests panells informatius, un dels quals ha sigut sufragat a través d’una subvenció del Patronat Provincial de Turisme dependent de la Diputació Provincial de València 2021, formen part d’un projecte de senyalització posicional de diversos elements urbanístics del poble, la majoria declarats Béns de Rellevància Local.

Són un total de set elements i així a part dels ja senyalitzats, tenim prevista la senyalització de l’Església Parroquial de Sant Onofre, els retaules ceràmics de Sant Rafael i el retaule del Crist del Calvari, la Fàbrica de Farina i la Xemeneia del Batà“, ha explicat Garcia, qui també ha destacat que a banda de fer valdre “els nostres béns, en la secció de Turisme de la nostra pàgina web es penjarà una ruta que visite tots els elements arquitectònics senyalitzats durant aquest 2022“.

Esports organitza per al 6 de març la sèptima edició del Trail de l’Alcúdia de Crespins

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins amb la col·laboració de l’empresa Trifitness31 ha organitzat per al diumenge 6 de març a partir de les 9 hores el VII Trail de l’Alcúdia de Crespins, en la qual hi haurà tres modalitats: trail 20k (820+), sprint trail 11k (430+) i caminada 11k (430+).

La Sortida (i Meta) estarà situada en el paratge natural del Riu Nou de l’Alcúdia de Crespins i el recorregut transcorrerà pel paratge natural de l’Alcúdia de Crespins, per aquest motiu , com informen des de l’organització, caldrà tindre un respecte màxim a l’entorn i serà motiu de desqualificació abocar les deixalles fora de les zones d’avituallament. Les inscripcions es poden fer a:
https://www.trifitness31.es/eventos/2022/03/vii-trail-alcudia-crespins-2022

Així mateix, en aquesta edició es pot col·laborar amb la protectora Canals-Alcúdia ADA quan es realitze la inscripció i si no participes en el Trail, també hi ha l’opció de donar un donatiu en l’apartat Dorsal0. A més, el dia de la competició, des de la protectora s’instal·larà un lloc on es pot aportar o donar menjar, mantes, llençols, tovalloles, menjadores…

WhatsApp Portal de Xàtiva