L’Alcaldessa de Canals es reuneix amb experts donat l’augment en la ingesta de cloretil al municipi

298

Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

Aquest matí ha tingut lloc a l’Ajuntament de Canals una reunió informativa sobre la preocupant ingesta generalitzada de l’anestèsic anomenat cloretil entre els preadolescents.

A la reunió hi ha acudit l’Alcaldessa de Canals, Mai Castells; la regidora de Sanitat, Verónica Ferri; la coordinadora del Centre de Salut de la població, Cati Castillo, la farmacèutica Susana Llaudes i els representants de les diferents forces de seguretat de Canals.

En aquesta reunió s’ha posat sobre la taula la problemàtica d’aquest medicament utilitzat com a droga, i les conseqüències devastadores que patiran els preadolescents a curt i llarg termini.

Una vegada analitzada la situació, els experts han dut a terme les propostes per a reduir el consum i, sobretot, per a informar tant als pares i mares, com als preadolescents de la perillositat d’aquest producte.

Des del consistori es duran a terme xarrades informatives pels diferents mitjans de comunicació advertint d’aquest perillós medicament. Al mateix temps, els sanitaris elaboraran una fitxa informativa on s’explicaran les seqüeles tan greus que patiran aquests joves com són, entre altres malalties, la demència. Juntament, es treballarà per dur endavant un escrit oficial que es presentarà a Salut Pública per posar fre a aquesta nova substància que altera el sistema nerviós dels més joves.

El cloretil és comunament conegut com un anestèsic utilitzat per esportistes que es podia comprar en les farmàcies sense recepta mèdica. Com a conseqüència d’aquest nou ús, s’ha regulat la venda, i ara els menors l’adquireixen de manera online a un preu assequible.

WhatsApp Portal de Xàtiva