Vicent Muñoz considera injusta la confiscació dels recursos dels ajuntaments per part de l’estat

El govern central pretén retenir i gestionar els estalvis municipals: “Treballarem pel consens polític de totes les forces polítiques del municipi per a defensar els interessos de les fontines i els fontins. Si hi ha estalvis és perquè s’ha gestionat bé ací, i estos recursos han de servir per reactivar la vida social i econòmica de la Font de la Figuera”.

347

Comunicat de l’Ajuntament de la Font de la Figuera:

Els ajuntaments són l’administració més pròxima a la ciutadania i ara han de resoldre més problemes i atendre més necessitats per la crisi de la COVID19.

La proposta del govern central de retenir i gestionar els estalvis municipals pels anys de bona gestió i contenció, és una molt mala notícia perquè tira per terra les polítiques responsables dels governs municipals en temps de majors dificultats i pitjors contratemps. Esta mesura a més, impediria a l’ajuntament prendre mesures de caràcter social i econòmic, especialment en este any que s’esdevé tan complicat.

La Llei d’Estabilitat Pressupostària s’ha mantingut vigent des de l’any 2011 i continua afectant negativament la capacitat d’inversió dels ajuntaments i, en conseqüència, impedeix millorar en el benestar de les persones.

Pel que fa a la Font de la Figuera, l’alcalde Vicent Muñoz considera que: “No només és injust sinó que ens sembla que és un càstig a qui hem gestionat correctament, i es premia a qui ho ha fet malament”. En eixe sentit l’alcalde es pregunta: “Per què no es reclamen els diners del rescat de la banca?” com a alternativa a les mesures que vol implementar el govern central.

Així doncs, el mateix alcalde continua afirmant que: “Defensarem els nostres interessos com a poble, pensant sempre en les persones que vivim i volem conviure a la Font de la Figuera”.

El govern municipal proposarà en la pròxima reunió de portaveus buscar el consens de tots els grups municipals perquè siga un acord unànime.

WhatsApp Portal de Xàtiva