Solopizza Xàtiva

La regidora de Joventut Lena Baraza ha presentat aquest matí en roda de premsa el Programa “Jovement”, un servei d’Assessorament Psicològic destinat a adolescents i joves de 12 a 30 anys que sorgeix com a resposta a les necessitats per l’impacte de la crisi sanitària, el confinament i la nova normalitat en la salut mental de la joventut.

La població juvenil i adolescent està patint molt la situació de pandèmia al no poder relacionar-se però també per la situació d’inestabilitat que hi ha pel que fa a l’ocupació. Part dels joves ja va patir l’anterior crisi econòmica i la present també els va a colpejar de ple. Per això és necessari oferir-los un servei d’ajuda davant la percepció negativa de cara a un futur proper”, ha explicat Lena Baraza.

Aquest servei es desenvoluparà per part dels psicòlegs de l’Ajuntament de Xàtiva de manera personalitzada, gratuïta i confidencial; i es durà a terme a la Casa de la Joventut (de forma presencials si ho permeten les mesures sanitàries) mitjançant cita prèvia que es pot sol·licitar al telèfon 962274342 o a través del correu joventut@ayto-xativa.es. La intenció és dotar als joves i adolescents de recursos per a millorar el seu benestar emocional, enfortir les habilitats individuals i socials, i fomentar el creixement personal donant resposta a les necessitats psicològiques derivades de la crisi per la Covid-19.

A partir d’aquest servei tenim la intenció d’aturar diferents comportaments negatius però que estan normalitzats, com ara l’augment del joc o de l’ús d’antidepressius. Esperem frenar conductes que no són saludables”, ha expressat la regidora de Joventut, qui ha afegit que “no va a ser un tractament sinó una orientació sobre com dirigir el projecte de vida de cada persona que així ho sol·licite”.

Segons l’estudi d’impacte de la Covid-19 i la nova normalitat en la joventut valenciana realitzat per l’IVAJ el Consell Valencià de la Joventut, el 43% de la joventut valenciana considera que el confinament ha afectat la seua salut mental i el 50,6% va sentir ansietat durant el confinament. Les dones majors de 24 anys i les persones d’origen estranger són els col·lectius que més han patit durant el confinament en contraposició als homes i als menors de 18 anys.

WhatsApp Portal de Xàtiva