L’Ajuntament de Xàtiva trenca el conveni amb el CES i abandona les colònies felines

284

El 22 de desembre el CES va comunicar a les seues xarxes socials el cese definitiu del conveni del control felí amb l’Ajuntament. “Hui és un dia molt trist per a tot l’equip de C.E.S Colònies Felines de Xàtiva. Ahir vam rebre la notificació de l’Ajuntament en la qual se’ns informa del cessament total del conveni” han informat.

Aquest fet suposa que ja no existeix marc legal que els permeta alimentar ni poder exercir actuacions respecte a la cura dels gats que viuen als carrers de la nostra ciutat. “L’Ajuntament de Xàtiva fa un pas arrere en la política de benestar animal i deixa desemparades a totes les colònies de la localitat, ja que no existeix cap alternativa per al seu control” han explicat des del CES.

Des del CES es mostren molt dolgudes per aquest fet, i han afirmat que “hui els gats de Xàtiva han perdut tot pel que portem lluitant aquests anys, una vida més digna, més segura, l’atenció veterinària quan ho necessitaven, una alimentació controlada, la seua protecció enfront dels actes de maltractament que es venen donant cada vegada més, el seu control a través de l’esterilització perquè la població felina no cresca descontroladament, en definitiva, l’assistència d’uns éssers totalment desprotegits“.

L’esforç personal i econòmic realitzat fins hui per les voluntàries, col·laboradors, cases d’acolliment, veterinaris i tots els que no mirem cap a un altre costat se’n va directament al fem. “Hui habitants de la localitat de Xàtiva han perdut tots els seus drets, els gats. Ells formen part de la nostra societat, convivim junts, humans i animals, ells viuen en els nostres barris, als nostres carrers, són éssers vius que pateixen i pateixen, que senten i que no tenen veu per a defensar-se” han lamentat des de l’associació.

L’anul·lació del conveni també implica que aquells voluntaris que disposaven de carnet d’alimentador i controlador de colònies ja no poden exercir la seua activitat diària. L’ordenança municipal assenyala la prohibició d’alimentar als animals del carrer i fer-ho comporta una sanció econòmica. Trencat definitivament el conveni l’ajuntament deixa als felins completament desatesos, sense res, privant-los de menjar o beure alguna cosa que no provinga d’un escombriaire.

Des del CES volen donar les gràcies a tots els que les han ajudat i acompanyat durant aquest ardu camí, “moltes gràcies a totes les persones que s’han implicat en aquesta lluita constant per a brindar als gats del carrer una oportunitat. Als quals coneixem i als quals no, a vosaltres lectors de les nostres publicacions, als que compartiu la nostra manera d’actuar, a tots els que feu possible que un gat es muira sol al carrer, de fam, set o malaltia sense ser atés. Gràcies de cor“.

Des d’ací demanem a l’Ajuntament de Xàtiva que informe als veïns i veïnes de què passarà a partir de hui amb les colònies de la ciutat, quin pla d’actuacions es durà a terme i si considera ètic suspendre una activitat sense presentar alternativa, condemnant així als membres de les colònies a un sofriment innecessari” han finalitzat.

Informem també a la ciutadania que s’ha creat un grup de “change.org” per a recaudar firmes, ací teniu l’enllaç.

WhatsApp Portal de Xàtiva