Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

Tres nous treballadors aturats han trobat feina gràcies als programes d’ocupació pública que gestiona l’Ajuntament de Xàtiva. Aquest matí, l’alcalde Roger Cerdà ha donat la benvinguda a aquests nous empleats públics contractats a través del programa EMCORP 2020-AVALEM EXPERIÈNCIA de Labora. Cerdà ha assenyalat que amb l’entrada hui dels tres nous treballadors, des del mes de juny són ja 56 persones les que han entrat a treballar a l’Ajuntament de Xàtiva.

Per a l’alcalde, aquestes incorporacions es produeixen «com a conseqüència de programes d’ocupació del propi Ajuntament i també de la Generalitat Valenciana». Cerdà afirma que «el que pretenem és reforçar els serveis que prestem a la ciutadania i, al mateix temps, iniciar eixe procés de reactivació social, amb la creació d’ocupació en un moment en què moltes persones han perdut el seu lloc de treball com a conseqüència de la crisi sanitària».

Roger Cerdà avança que «és probable que en les pròximes setmanes continuem incorporant treballadors per a reforçar els serveis municipals gràcies a aquests programes públics». De fet, l’alcalde ha anunciat que l’Ajuntament està estudiant acollir-se a nous programes d’ocupació que va a posar en marxa en breu la Generalitat, com ara Avalem Joves.

Els treballadors que s’incorporen hui són tres peons que prestaran servei al cementeri municipal i a les brigades d’agricultura i obres. Treballaran a l’Ajuntament durant 6 mesos, a jornada completa, des d’agost fins a febrer de 2021.

El total econòmic d’aquesta contractació s’eleva a 28.082,73 euros, subvencionats per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, dins del programa EMCORP 2020 – AVALEM EXPERIÈNCIA, un projecte posat en marxa pel Consell a través del Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, per donar suport a la inserció laboral de les persones desocupades. L’import de les subvencions es destinarà al finançament dels costos salarials i la cotització a la Seguretat Social de les persones contractades.

Les persones participants en aquest programa han estat seleccionades per sondeig entre les inscrites com a demandants d’ocupació en l’Espai Labora de Xàtiva. En aquesta selecció han tingut prioritat persones que no perceben prestacions o subsidis per desocupació.

L’objectiu d’aquest pla és donar resposta a la situació d’emergència social que suposa l’elevada taxa d’atur especialment en els grups de majors de 45 anys i a les persones que porten més de 12 mesos aturades. En concret, la Conselleria d’Economia estima que el públic objectiu d’aquest programa d’incentiu a l’ocupació és de 190.600 persones.

WhatsApp Portal de Xàtiva