Nova English School, Xativa y Canals

Solopizza Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva va rebre aquest dijous el Premi Amparo Moreno Vañó a la innovació en matèria de serveis socials en la Comunitat Valenciana, després d’aconseguir una menció d’honor pel seu Programa d’Empoderament Energètic.

Aquest premi, que viu la seua primera edició i que s’atorgarà a les 19 hores al Centre del Carme Cultura Contemporània de València, comptarà amb la presència de la vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives Mònica Oltra, mentre que per part municipal assistiran l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la regidora de Benestar Social Xelo Angulo. L’objectiu és guardonar aquelles actuacions i iniciatives innovadores desenvolupades en les administracions públiques d’àmbit local o en entitats del tercer sector d’acció social en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, en el marc de prevenció de l’exclusió social, la protecció a les persones i les seues famílies, l’autonomia personal i la promoció de la inclusió.

El Programa d’Empoderament Energètic del departament de Benestar Social de Xàtiva va ser posat en marxa el passat any 2018, vista la problemàtica de nombroses famílies xativines que acudien als Serveis Socials de la ciutat a per ajudes per poder pagar la llum. És per això que els educadors de l’equip base van iniciar una formació amb la intenció de trobar una ferramenta capaç de combatre la pobresa energètica. El servei, que es presta tots els dijous de 10 a 13 hores amb cita prèvia, aprofita per prestar un assessorament i un estudi personalitzat dels casos, amb un acompanyament de les famílies de cara a descobrir quines són les propostes que poden millorar les seues condicions contractades, millorant així el consum.

«Aquest programa casa a la perfecció amb la nova filosofia de les polítiques socials que hem implantat a Xàtiva, ja que tracta d’evolucionar des d’una intervenció passiva de pagament de factures a la població afectada, cap a una gestió activa que permeta reduir l’impacte de la pobresa energètica des de l’actuació directa, buscant un enfocament social», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

Per la seua part, la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, ha assegurat que «aquest reconeixement, per part de la Generalitat Valenciana, de les polítiques socials que realitzem a Xàtiva ens encoratja a treballar cada dia més i millor per tal de millorar les condicions de vida dels nostres conciutadans més vulnerables i d’aquelles persones normalitzades que vullguen aprendre a millorar i reduir, en aquest cas, el consum de la llum». Angulo també ha destacat que el del Programa d’Empoderament Energètic «és un treball que es comparteix de manera transversal a tot l’equip del departament, de manera que podem entre tots orientar els ciutadans i ciutadanes de Xàtiva respecte al consum i l’empobriment energètic».

WhatsApp Portal de Xàtiva