L’Ajuntament de Xàtiva intervé el “criader il·legal” a l’antiga fàbrica de paper

2883

Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

Ahir, els veïns de Xàtiva s’indignaren al conéixer les condicions en les quals es trobaven quasi una vintena de gossos a l’antiga fàbrica de paper de la ciutat. El vídeo que va donar a conéixer aquesta situació es va viralitzar ahir a la vesprada i han sigut molts els veïns els que han mostrat la seua indignació per “la passivitat” de les autoritats competents.

Des del consistori han informat a Portal de Xàtiva que aquest matí s’han desplaçat al lloc dues patrulles de la Policía Local de Xàtiva, les quals han inspeccionat les instal·lacions i han esperat a que arribara el veterinari per certificar les condicions d’insalubritat i decomissar els gossos.

Segons l’Ajuntament, aquesta és la segona intervenció que es produeix en aquestes instal·lacions. L’anterior va ser arxivada quan el veterinari que va inspeccionar als animals va dir que els gossos estaven en bones condicions. En aquesta segona intervenció, el Seprona va formalitzar la denúncia pertinent a finals d’octubre i el consistori va enviar, el passat dia 12, avís de clausura al responsable. Aquest avís, pel que sembla, ha sigut ignorat i el responsable no ha presentat al·legacions.

Tot indica que les instal·lacions han sigut utilitzades per ocultar aquests gossos sense els permisos ni autoritzacions pertinents. També, segons el Levante, pareix que el responsable utilitzava aquest criader per guanyar diners venent els gossos per a la caça, encara que des del consistori han aclarit que no tenen cap informació que avale aquests fets.

Des de l’Ajuntament han informat que ja s’hi han posat en contacte amb la SPAX (Xàtiva) i ADA (Canals) per poder traslladar als cans de forma segura i que tinguen “la vida digna que es mereixen“.


Actualització 14:30 hores

Després de l’informe veterinari corresponent, es procedeix a la retirada de tots els gossos i al trasllat a les protectores.

Segons informa l’Ajuntament, els gossos es troben bé de salut, però les condicions de vida no són òptimes.


A continuació, us deixem el vídeo denuncia que va mostrar a la ciutadania aquesta situació. Avisem que les imatges són dures:

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Oscar (@dog_soul_)

WhatsApp Portal de Xàtiva