FestJove

Solopizza Xàtiva

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha mantingut aquest dimecres una reunió amb el director General d’Infraestructures escolars d’Educació de la Generalitat Víctor García. Tots dos han repassat els projectes del Pla Edificant a la ciutat de Xàtiva, que suposaran una inversió de més de 8,7 milions d’euros i s’emprendran al llarg d’aquesta legislatura de forma conjunta entre el consistori i la Conselleria d’Educació.

Cal recordar que mitjançant el Pla Edificant la Conselleria adjudica els fons econòmics per a millorar, ampliar o construir centres educatius nous i que els ajuntaments són els qui executen les obres.

Cerdà ha assegurat que la reunió ha sigut «fructífera» i ha destacat que Víctor García «ha donat la conformitat en les diferents tramitacions de cadascun dels projectes i finalment ens ha confirmat que segueixen endavant totes i cadascuna de les actuacions que van a realitzar-se en la nostra ciutat».

Per la seua banda, el director general d’Infraestructures Escolars, Víctor garcía, ha destacat que «és important que ens puguem reunir i coordinar-nos bé amb els ajuntaments i estem satisfets del treball comú que estem fent amb el consistori de Xàtiva», i ha afegit: «Ara mateix ja hi ha assignats més de 7 milions d’euros per part nostre perquè l’ajuntament construïsca el CEE Pla de la Mesquita i amplie l’IES José de Ribera, i estem planificant conjuntament la tramitació en Edificant de millores en altres centres educatius més de la capital de la Costera».

Pel que fa a la construcció del nou col·legi Pla de la Mesquita, que suposarà una inversió de 6 milions d’euros, la licitació del projecte es farà abans de finalitzar aquest any 2019, amb la perspectiva de que cap al mes de maig de 2020 s’estiga ja en disposició d’iniciar la licitació de les obres. D’altra banda, l’Institut Josep de Ribera està a l’espera de rebre el projecte, que ja està realitzat, per tal d’iniciar la licitació d’unes obres en les que s’invertiran 1,2 milions d’euros destinats a la construcció del nou aulari.
En quant al col·legi Teresa Coloma, on s’invertiran vora 315.000 euros, s’està a l’espera de què la Direcció Territorial comunique a l’Ajuntament de Xàtiva una esmena respecte a unes dades del projecte; mentre que als centres de la Costera (vora 480.000 euros) i l’Attilio Bruschetti (705.000 euros) l’Ajuntament està preparant la documentació pertinent en cada cas per a que Educació, quan tinga tota la documentació, puga delegar les competències i adjudicar els fons pertinents.

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha manifestat que «per part de l’Ajuntament estem compromesos en el treball de millora dels centres educatius de la nostra ciutat i sobretot tenim la garantia, per part de la Conselleria d’Educació, de què van a seguir fent una aposta decidida per la millora dels centres educatius de la ciutat de Xàtiva».

WhatsApp Portal de Xàtiva