EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva ha anunciat que procedirà a denunciar davant la policia la vandalització de l’exposició «Història de les Banderes LGTBIQA+», ubicada a l’Albereda Jaume I. Aquest acte de vandalisme ha generat una gran indignació entre els veïns i les associacions locals, que consideren que és un atac contra la diversitat i els drets del col·lectiu LGTBIQA+.

L’associació Arc de Sant Martí LGTBIQA+ Xàtiva i voltants ha denunciat públicament aquest incident a les xarxes socials: «‼️Denunciem l’atac que ha rebut l’exposició ‘Història de les Banderes LGTBIQA+’, ubicada a Albereda Jaume I de Xàtiva. ❌Un atac que no és casual i que ens mostra que la lluita contra l’odi ha d’estar més viva i combativa que mai. 👉Aquest fet no representa ni a Xàtiva ni a la seua gent

En resposta a aquest lamentable esdeveniment, l’Ajuntament de Xàtiva ha fet una crida a la col·laboració ciutadana: «➡️ Alhora es vol sol·licitar la col·laboració ciutadana: si algú ha presenciat l’acte, preguem que facilite informació.»

Aquest acte vandàlic ha ocorregut en un moment en què la ciutat s’engalana amb els colors de la diversitat per celebrar l’Orgull 2024. Els tòtems al passeig de l’Albereda, la bandera LGTBI al balcó de l’Ajuntament i les pancartes al carrer reflecteixen el compromís de Xàtiva amb la inclusió i la igualtat. Com va expressar l’Ajuntament en un comunicat recent: «🌈Xàtiva s’engalana amb els colors de la diversitat per celebrar l’Orgull 2024. 🏳️‍🌈 Tòtems al passeig de l’Albereda, la bandera LGTBI al balcó de l’Ajuntament i pancartes al carrer. 🙌 Feliç Dia de l’Orgull a totes i tots!»

Aquest incident subratlla la necessitat de continuar treballant per una societat més justa i respectuosa, on tothom puga expressar-se lliurement i sense por. L’Ajuntament de Xàtiva reafirma el seu compromís amb la diversitat i la lluita contra l’odi, i espera que els responsables d’aquest acte vandàlic siguen identificats i sancionats adequadament.

WhatsApp Portal de Xàtiva