L’Ajuntament de Xàtiva convoca la XXXIV edició dels premis literaris Ciutat de Xàtiva

L'Ajuntament renova el conveni amb Editorial Bromera i manté la col·laboració amb Paper Plegat Indústria Gràfica, S.L.

485

Solopizza Xàtiva

Centelys

La delegació de Cultura de l’Ajuntament ha tornat a convocar els premis literaris Ciutat de Xàtiva, en la seua trenta quatrena edició. La convocatòria, com d’habitud, inclou els premis de narrativa Blai Bellver, el premi d’Assaig i Investigació Carlos Sarthou i el premi de poesia Ibn Hazm. El termini de presentació d’originals finalitza el proper 17 de juny de 2017.

Els premis compten amb una important dotació econòmica. Concretament, el premi de narrativa està dotat amb 9.000 euros; el de poesia, amb 4.000 euros i el d’assaig amb 4.000 euros també.

L’Ajuntament ha aconseguit renovar el conveni amb l’editorial Bromera per a l’edició de les obres premiades en els categories de narrativa i poesia, mentre que per a l’edició de l’obra que obtinga el premi d’assaig es manté la línia de col·laboració iniciada amb Paper Plegat. El conveni amb Bromera estava vigent des de l’any 2001. Ara, la negociació s’ha saldat amb una millora en les condicions econòmiques per a l’Ajuntament, que veu rebaixat el preu d’adquisició dels exemplars de què habitualment es fa càrrec, amb el manteniment de les contraprestacions de l’editorial.

El regidor de Cultura, Jordi Estellés, ha comentat que “hem pogut mantenir l’import dels premis, malgrat la complicada situació econòmica de l’Ajuntament qui ha de fer front a un deute considerable com a conseqüència de la mala gestió anterior. La nostra intenció és continuar treballant per a retornar a les convocatòries anuals en allò que resta de legislatura. Però ara hem cregut oportú prioritzat el manteniment de l’import dels premis”.

Continuant amb la línia d’altres convocatòries, el jurat dels premis Ciutat de Xàtiva està conformat per destacades personalitats de l’àmbit cultural valencià, com ara Jesús Huguet membre del Consell Valencià de Cultura; Josep Bataller, premi Ciutat de València de poesia o Feliu Ventura, cantautor. Per al premi d’assaig, el jurat d’enguany el conformen Marià Gonzàlez, Xavier Aliaga i Josep Lluís Cebrián.

WhatsApp Portal de Xàtiva