L’Ajuntament de Xàtiva aprova el Programa de Polítiques Inclusives 2020

La Junta de Govern va ratificar els quatre perfils de beneficiaris, que arribaran a la trentena, així com la primera dotació pressupostària de 52.230 euros

94

Solopizza Xàtiva

La Junta de Govern Local va aprovar el passat dilluns el Programa de Polítiques Inclusives 2020 amb el que es pretén abordar les noves situacions detectades i avançar en la inclusió des de la pròpia concepció de treball com a element estructurant de la vida i de les relacions socials.

Aquest Programa PI 2020 constarà de quatre perfils de beneficiaris: persones amb diversitat funcional, persones amb alt risc d’exclusió, dones en grups d’edat de taxes baixes d’ocupació en el mercat laboral actual i persones usuàries habituals de serveis socials. En total 30 persones que s’aniran incorporant al llarg del període anual a aquest programa, amb diferents horaris i períodes de treball.

La coordinació dels processos, preparació del cens, valoració, selecció i supervisió del Programa es farà per part de la responsable de l’equip social base de Benestar Social, amb l’objectiu de garantir el bon seguiment i desenvolupament de les línies d’actuació.

La Junta de Govern va aprovar a més en aquesta reunió el cens elaborat per la Coordinadora del Programa respecte al perfil d’usuaris amb diversitat funcional, així com la seua despesa per a aquest 2020, que serà de 52.273,20 euros. No obstant, però, al llarg de l’any s’aniran aprovant la resta de partides pressupostàries per a la resta de perfils, que ascendiran la inversió fins als 166.632,30 euros en aquest any natural, si bé alguns dels perfils del programa continuaran la seua tasca durant el 2021 amb pressupost del proper exercici.

«El Programa de Polítiques Inclusives que iniciàrem en 2015 ha donat resultats molt satisfactoris per a rescatar persones usuàries de Benestar Social amb risc d’exclusió, ja que aquest element concep el treball com a estructural de la vida», ha destacat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo, qui ha afegit que «és un programa propi i pioner, amb recursos propis de l’Ajuntament, que inverteix al voltant de 167.000 euros anuals rescatant a moltes famílies de la ciutat, apostant per programes a Xàtiva que no deixen a ningú enrere».

WhatsApp Portal de Xàtiva