Seccion-politica

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva

La junta de govern aprova el projecte del taller d’ocupació “L’escorxador viu”

Després d’anys d’abandonament, concretament des de 2010, l’edifici de l’escorxador troba una eixida per a recuperar un ús públic. L’Ajuntament de Xàtiva i el Consorci Provincial de Bombers estan en negociacions per a que aquest edifici albergue en un futur no massa llunyà un centre de formació de bombers que donaria servei a tota la província de València. L’actuació de reforma de l’edifici per adequar-lo a aquest nou ús es durà a terme mitjançant un taller d’ocupació anomenat “L’escorxador viu”, que sol·licitarà la Mancomunitat La Costera-Canal, a petició de l’Ajuntament.

El passat divendres 10, va tenir lloc una reunió a l’Ajuntament per abordar aquesta inversió. A la reunió assistiren l’alcalde Roger Cerdà, la regidora de Seguretat Ciutadana, Mariola Sanchis i el primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Miquel Lorente. Per part del Consorci Provincial de Bombers participaren el seu gerent, José Manuel Ballester i l’Inspector en Cap del consorci, José Miguel Basset.

L’alcalde Cerdà creu que “és una magnífica oportunitat per albergar un nou servei a la ciutat. Un centre d’aquestes característiques seria un important focus d’activitat que mouria moltes visites. A més, resoldríem la utilització d’un edifici municipal que està deteriorant-se com a conseqüència de la falta d’ús”.

Per la seua banda, Miquel Lorente, regidor de l’àrea que impulsa el taller d’ocupació, afirma que “anem a fer tot el possible perquè ens concedisquen el taller d’ocupació. Amb ell crearem 30 llocs de treball durant un any per a persones desocupades, mitjançant un sistema mixt d’ocupació i formació, amb el qual recuperarem l’edifici de l’antic escorxador”. Precisament, la junta de govern de hui ha aprovat el projecte del taller d’ocupació i l’autorització a la Mancomunitat per tal de sol·licitar la seua concessió a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Finalment, Mariola Sanchis, regidora de Seguretat Ciutadana, desvetla que “és un projecte molt il·lusionant en el qual venim treballant des del passat mes de novembre. Anem a col·laborar al màxim amb el Consorci Provincial de Bombers per a que el centre de formació veja la llum el més aviat possible. Albergar aquesta instal·lació ens convertiria en una referència a nivell nacional en matèria de formació sobre emergències”.

Un dels motius de l’elecció d’aquesta instal·lació és la seua proximitat a l’actual parc de bombers de Xàtiva, ja que ambdues dependències es troben contigües. L’actuació s’aprofitaria per a ampliar les actuals instal·lacions del parc de bombers. A més a més, el centre comptaria amb diverses aules per a la formació de bombers, així com zones per a la realització de simulacres i diversos tipus de pràctiques, com ara l’exclaustració de vehicles.

WhatsApp Portal de Xàtiva