L’accident a la Font de Sant Joan reobri el debat sobre l’estacionament al nucli antic de Xàtiva

La intenció de l'Ajuntament és reparar-la el més aviat possible

1232

Solopizza Xàtiva

11.08.2021 | Redacció

Ahir a la vesprada Xàtiva se sorprenia amb l’accident que van sofrir uns turistes amb el seu cotxe. El conductor d’aquest, tirant marxa enrere, va xocar amb la Font de Sant Joan (també coneguda com a Font de la Bola del Raval) causant danys a la part inferior de la font.

Segons les fonts consultades, el conductor del vehicle (automàtic) va oblidar que tenia la marxa enrere col·locada al encendre el cotxe, motiu pel qual va xocar amb la font de manera fortuïta. Va ser el mateix conductor el que va cridar a la Policia Local per informar de l’accident i donar part.

Aquest fet ha tornat a obrir el debat sobre l’estacionament a la plaça on es troba la font i, sobretot, de l’estacionament a les zones del cas antic.

Des de fa temps, són nombrosos els ciutadans que denuncien, a través de les xarxes socials, les diverses infraccions que provoquen molts conductors a l’hora d’estacionar el seu vehicle. Així, per exemple, han hagut moltes queixes sobre els aparcaments a la plaça de la Trinitat, Sant Francesc o Sant Joan.

Segons els veïns de la zona, aquest accident “ja es veia veure“, ja que “l’acumulació de cotxes a la plaça es produeix diàriament” davant “la passivitat de la Policia Local i Ajuntament“. També han denunciat que “l’Ajuntament no fa cap cosa per ajudar a la mobilitat del nucli antic” donat que a les seues places i carrers “sols hi ha via lliure per als cotxes, no per als ciutadans“. Per aquest motiu, alguns han ficat en el punt de mira la culpabilitat de l’Ajuntament front aquest accident (sense llevar mèrits als causants directes).

Davant aquests fets, l’Ajuntament recorda que l’estacionament a la plaça de Sant Joan està prohibida, tal com mostra la senyalització horitzontal situada allí. Pel que respecta a la reparació de la font, l’Ajuntament informa que “es procedirà contra el propietari del vehicle, com sempre es fa en aquests casos” i que, malauradament, és habitual “reclamar desperfectes en mobiliari i instal·lacions municipals causades per vehicles“. En aquest cas, l’assegurança del vehicle haurà de fer-se càrrec del valor dels desperfectes i reparacions, encara que la intenció de l’Ajuntament és reparar-la el més aviat possible, i més quan es tracta d’un BRL.

La Font Ral de Sant Joan o Font de la Bola del Raval està situada al costat de l’església de ‘Santos Juanes’. No se sap amb exactitud la data exacta de la seua construcció, ja que se suposava que era del segle XVI, però al no aparéixer contemplada al “Llibre de Repartiment de la Sequia de les Santes”, en l’any 1620, la seua construcció s’entén posterior. En qualsevol cas, aquesta font segueix formalment la tipologia del gòtic que imitava la Font de la Trinitat i s’abasteix amb aigua de Santa (amb naixement a l’Alcúdia).

WhatsApp Portal de Xàtiva